ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΝΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Επιχειρηματίας είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Αυτό δεν είναι κακό. Απεναντίας, η κοινωνία έχει ανάγκη τον επιχειρηματία. Έτσι λέω εγώ. Περισσότερο αναγκαίος είναι ο επιχειρηματίας από τον εργαζόμενο. Έτσι λέω εγώ. Η επιχειρηματικότητα είναι που δίνει ζωντάνια στην οικονομία, όχι η εργατικότητα. Έτσι λέω εγώ.

Μιλάω για κοινωνίες που δεν γαμιούνται. Που έχουν νόμους. Και έλεγχο. Που δεν επιτρέπουν να την πηδάνε την κοινωνία ούτε οι επιχειρηματίες, ούτε οι εργαζόμενοι. Και πολύ περισσότερο οι πολιτικοί των οποίων η πουστία, για να μη ξεχνιόμαστε, βαρύνει τον λαό.

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, δηλαδή ο άνθρωπος που σκέπτεται επιχειρηματικά, που δρα επιχειρηματικά, αγόρασε στην Ελλάδα δύο προβληματικές εταιρείες. Τον ΠΑΟΚ πρώτα και μετά την ΣΕΚΑΠ. Για να κονομήσει. Αυτό θα πει επιχειρηματίας. Πρώτη σκέψη να κερδίσει χρήματα. Κι αυτό δεν είναι ντροπή. Είπαμε. Η υγιής κοινωνία αυτό θέλει από τον επιχειρηματία, να κερδίζει χρήματα.

Διαφορετικά δεν μπορεί να συντηρήσει την επιχείρησή του, να πληρώσει πρώτα τους φόρους και μετά τους εργαζόμενους.
Βλέπεις μία γυναίκα, τι πιο φυσικό να θέλεις να βρεθείς μαζύ της στο κρεββάτι. Όχι να την παντρευτείς. Ούτε να συνομιλήσεις μαζύ της, για την τρόικα και την ΑΕΚ. Έτσι και ο επιχειρηματίας. Είδε ΠΑΟΚ και ΣΕΚΑΠ ο Ιβάν και όρμησε.
Μια στιγμή.

Ο ΠΑΟΚ χρωστάει. Και παίζει μπάλλα σε μία αγορά η οποία σε καμμία περίπτωση δεν του εξασφαλίζει τα έσοδα εκείνα για να τα ισοσκελίσει με τα προβλεπόμενα, τα αναγκαία έξοδα. Για ποιο λόγο, λοιπόν, ο ευφυής επιχειρηματικά Ιβάν έκανε την κίνηση;

Η καπνοβιομηχανία της Ξάνθης ΣΕΚΑΠ, κάποτε της Αγροτικής Τραπέζης και Συνεταιρισμών, τελευταία ιδιωτικοποιημένη, πηγαίνει τα τελευταία χρόνια για φούντο. Τα κέρδη σταμάτησαν το 2009 και από τότε την πνίγουν τα βερεσέδια. Γιατί την αγόρασε ο Ιβάν ο οποίος και στη Ρωσία, εκτός όλων των άλλων, είναι ιδιοκτήτης καπνοβιομηχανίας.

Μακάρι να πετύχει επιχειρηματικά ο Ιβάν ο Τρομερός, και στον ΠΑΟΚ και στο Μακεδονία Παλλάς και στην ΣΕΚΑΠ. Άλλο θέλω να πω, και το άφησα τελευταίο. Γιατί, ρε γαμώτο, να είναι διαφορετικός ο τρόπος που θα διαχειριστεί, με τόσο ερασιτεχνικό στυλ, τον ΠΑΟΚ, ενώ τις άλλες δύο επιχειρήσεις, για να τις φέρει βόλτα, τις αντιμετωπίζει τεχνοκρατικά.