ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΠΙΓΚ

 

Πήγε το κορίτσι, η Βούλα Παπαχρήστου, στα Τοφάλεια στην Πάτρα και για πλάκα έπιασε το όριο για το παγκόσμιο της Μόσχας. Πήδηξε 14μ.21 τη μια μέρα και την επόμενη πήγε το ΕΣΚΑΝ, το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπιγκ, να την ελέγξει στο ΟΑΚΑ. Επειτα, δηλαδή, από 24 ώρες σ’ άλλη γη σ’ άλλα μέρη να της κάνουν έλεγχο, λες και είναι τόσο όρνιθα η Βούλα για να έχει καταπιεί τον άμπακο και μια μέρα μετά να την πιάσουν.

Γιατί, όμως, δεν πήγε στην Πάτρα το ΕΣΚΑΝ, όπως θα έπρεπε; Διότι δεν υπάρχει μία. Ούτε για έξοδα μετακίνησης, ούτε για βενζίνες, ούτε για σάντουϊτς και πορτοκαλάδες. Και, για τα μάτια του κόσμου, έκανε τον έλεγχο μετά. Όπως το περίμεναν όλοι, βέβαια.

Και ‘γω δεν λέω ότι η Βουλάρα, που την απέκλεισαν από τους Ολυμπιακούς λόγω μυαλού και Κασιδιάρη, όχι δεν λέω ότι είχε χαπακωθεί. Όχι, βέβαια. Για το ΕΣΚΑΝ μιλάμε. Που τα όχι και πολύ παληά καλά χρόνια του στίβου, με το που έσκαγε μύτη στο ΟΑΚΑ, έπεφτε σύρμα από την είσοδο, άναβε ο τσιλιαδόρος το μεγάλο προβολέα, και οι αθλητές που προπονούνταν ή, καυλάντιζαν, σκόρπαγαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα σαν τις σφήγγες. Μια φορά, μάλιστα, είχε πατήσει το κουμπί κατά λάθος μια καθαρίστρια και έτρεχαν όλοι τζάμπα και βερεσέ.

Φοβερά πράγματα. Τώρα, όμως, ουδείς ίδρωσε, ουδείς ασχολήθηκε με την είσοδο στο ΟΑΚΑ του αντιντόπιγκ κοντρόλ. Πάντα υπάρχει τσιλιαδόρος στην είσοδο για τους τύπους του ΕΣΚΑΝ και της WADA. Και τώρα υπάρχει, αλλά για να συμπληρώσει τα ένσημα και να βγει στη σύνταξη. Κάποτε ο έλεγχος πήγαινε τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα, τώρα άντε να πάει δύο τον χρόνο. Και πολύ είναι.