ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ

 

Το μεγαλείο του ποδοσφαίρου είναι τα διδάγματα ζωής που σου χαρίζει. Όχι η μεγάλη μπάλλα που την απολαμβάνεις στο γήπεδο και κάποιες φορές σε καθηλώνει. Ποιο είναι το σχόλιό μου για την κλήρωση της Ξάνθης που θα παίξει στο γιουρόπα καπ; Δεν ασχολείσαι με τον αντίπαλό της. Αυτό σ’έμαθε η μπάλλα. Ο άλλος, όμως, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα χρόνια και να κάτσει στα θρανία της μπάλλας, δεν θα το μάθει ποτέ.

Θα κληρωθεί αύριο π.χ. ο Ολυμπιακός ή, ο ΠΑΟΚ μ’αυτόν, μ’αυτούς τους αντιπάλους και όλοι θα πέσουν με τα μούτρα να ψάξουν τι… κρύβει η κλήρωση. Ποιες πιθανότητες, δηλαδή, έχει η ελληνική ομάδα με τους συγκεκριμένους αντιπάλους. Λάθος!

Ασχολείσαι με τον εαυτό σου. Πρώτα απ’όλα. Ποιος είσαι εσύ. Δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο μόνον. Είπαμε. Το ποδόσφαιρο σε διδάσκει περισσότερο στην πράξη, παρά στην θεωρία. Μιλάμε για το μάθημα, ένα μάθημα που σου δίνει η μπάλλα.

Άνετα μπορεί να περάσει η Ξάνθη είτε βρεθεί με την ιρλανδική Λίνφηλντ, είτε με αυτή των ναυτοπροσκόπων από τα Νησιά Φερόε. Αρκεί η ομάδα του Πανόπουλου να ασχοληθεί περισσότερο με τον εαυτό της, παρά με τους τσουρουκάδες αντιπάλους της.