ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Τι θα πει Γενικός Αρχηγός; Υπάρχει ο πρόεδρος, όπως ο προπονητής, ακόμα αυτός που μαζεύει τις μπάλλες, ο άλλος που ασπρίζει τις γραμμές στο γήπεδο. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας τι βιόλα βαράει. Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του.

Ο Βασίλης Δημητριάδης, λέει, ανέλαβε γενικός αρχηγός στην ΑΕΚ. Ο γνωστός Βασίλης Δημητριάδης. Όχι στην παληά ΑΕΚ, την προπολεμική, τη μεταπολεμική, την ΑΕΚ της Σουπερ Λίγκας, αλλά την ομάδα που υποτίθεται θέλει να γυρίσει σελίδα. Κανονικά η ΑΕΚ μετά το θάνατό της, διότι θάνατος ήταν ο υποβιβασμός της, χρειάζεται να γυρίσει βιβλίο. Να αλλάξει βιβλίο.

Σα να διώχνει τον Μίτσελ ο Μαρινάκης και φέρνει προπονητή τον Δαρίβα είναι η επιστροφή του Δημητριάδη σαν «γενικού αρχηγού». Ο Μπίλαρος είναι ο Τάσος Μητρόπουλος του Ολυμπιακού, ο βετεράνος που θα την πέσει στον καθένα για την ομάδα, ρε γαμώτο…

Ένας νταής που πουλάει τσαμπουκά άμα λάχει να ‘ουμε είναι ο «γενικός αρχηγός» που θα βάλει τις φωνές στον διαιτητή, και στον αντίπαλο συνάδελφο της άλλης ομάδας. Και αν χρειαστεί η μαγκιά του θα παίξει και με τίποτα μάπες.

Είπαμε. Για την ομάδα, ρε γαμώτο…, όχι για το χαρτζηλίκι. Και στο τέλος της σαιζόν στη σούμα να ‘χει προσφέρει 4-5 βαθμούς, να ‘χει βγάλει αποτέλεσμα ο γενικός αρχηγός, αυτή η εφεύρεση του ελληνικού ποδοσφαίρου από την αρχέγονη εμφάνιση του, του καφενείου, της γειτονιάς.