ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ Ο ΔΕΛΛΑΣ;

Πηγή: INTIME
 

Προπονητής στην ΑΕΚ ο Δέλλας. Από πού και ως που; Δεν έχει δουλέψει σε καμμία ομάδα. Κι αν πήγε στη Ρόδο να παρακολουθήσει σεμινάρια, αυτό δεν έγινε για να προκύψει προπονητής, αλλά μόνον να πάρει το πτυχίο. Το χαρτί.

Με ποια κριτήρια επελέγει ο Δέλλας; Με κανένα κριτήριο. Ούτε και επελέγη. Αυτός ήταν «προπονητής», αυτός βρέθηκε έτσι η, άλλοιώς στον πάγκο, τα δυο τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ. Και, βέβαια, δεν έχει καμμία ευθύνη για τις δυο ήττες και τον υποβιβασμό.

Είναι προπονητής στην ΑΕΚ ο Δέλλας διότι μαζύ μ’ αυτόν «παρελήφθη» αυτό που λέγεται ΑΕΚ, για να γίνει μια άλλη ΑΕΚ, όχι η παληά, η γνωστή.

Ο Δέλλας σαν άτομο ήταν μια προσωπικότητα όσο έπαιζε μπάλλα. Δεν κρίνεται η αξία του, η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, όσο το ειδικό του βάρος σαν άνθρωπος στα αποδυτήρια. Τόσο αυτός, όσο και ο  Ζήκος είχαν μια επιβολή στους συμπαίκτες τους. Τους ηρεμούσαν, τους συμβούλευαν. Η κουβέντα τους δεν περνούσε ξώφαλτση.

Τι να το κάνει το συμβατικό πτυχίο του προπονητή ο Δέλλας. Αυτό που θα ορίσει τη συνέχεια του στα γήπεδα είναι αν πράγματι έχει αποφασίσει να κάνει αυτή την άλλη δουλειά, του προπονητή. Άλλη, διαφορετική από εκείνη του ποδοσφαιριστή.