ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟ: Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Για πρώτη φορά συνειδητά και χωρίς ψευδαισθήσεις ο Παναθηναϊκός θα μπει στο πρωτάθλημα με «συγκρατημένη αισιοδοξία». Δεν υπάρχουν υψηλοί στόχοι. Τα χρέη, το ελάχιστο μπάτζετ, η απουσία ονομάτων από το ρόστερ και η αταίριαστη για το ειδικό βάρος του Παναθηναϊκού πορεία του στο περασμένο πρωτάθλημα, κρατούν προσγειωμένους τους οπαδούς του.
 
Κάποιες ήττες σε παιχνίδια έδρας τσάκισαν τον ποδοσφαιρικό εγωϊσμό του Παναθηναϊκού. Επί της ουσίας τίποτα δεν άλλαξε εν όψει της νέας σαιζόν. Το χειρώτερο είναι άλλο. Ένας Πανθρακικός και Λεβαδειακός θα αντέξουν, θα ξεπεράσουν εύκολα ένα χαστούκι, ένα ανάποδο αποτέλεσμα. Όχι και ο Παναθηναϊκός.
 
Η Λεωφόρος είναι το μεγάλο όπλο για τον Παναθηναϊκό. Μελαγχολικό. Να είσαι Παναθηναϊκός και να ποντάρεις στην σκληρή έδρα, σ’ένα μαντρί, για να βουτήξεις το τρίποντο από φτωχοδιάβολους αντιπάλους, που ουσιαστικά είναι πλέον ισάξιοι αγωνιστικά. Κι αν δεν συμβεί αυτό, η εκμετάλλευση της έδρας, τότε το υπερόπλο του Παναθηναϊκού θα απειλήσει να στραφεί εναντίον του. Όποιος καταλαβαίνει.
 
Το πρώτο ντέρμπυ, λέει, που έβγαλε η κλήρωση στο πρωτάθλημα είναι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, την 7η αγωνιστική. Σοβαρά; Νόμιζα ότι βρισκόμαστε στο 2013 και ότι δεν έχω χάσει επεισόδια.
 
Ο Παναθηναϊκός επειδή είναι Παναθηναϊκός, κι όχι πλέον σαν τον Ολυμπιακό, θα δώσει τα περισσότερα ντέρμπυ του πρωταθλήματος. Τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Θα παίζει π.χ. με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο και θα είναι ντέρμπυ. Ενώ δεν θα είναι ντέρμπυ για τον Ολυμπιακό και για τον ΠΑΟΚ όταν παίζουν ακόμα κι εκτός έδρας με τον Πλατανιά και την Καλλονή.