ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ ΙΒΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΠΑΟΚ

Πηγή: INTIME
 

Γίνονται εκλογές και χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε που θα μας γράφει ο Τσίπρας. Το ίδιο βράδυ των εκλογών θα παραιτηθεί. Δεν θα έχει άλλη επιλογή. Δεν είναι ο Καραμανλής της ΝΔ και ο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, με ρίζες βαθειές στο κόμμα τους, που άντεξαν ήττες.

Ο Τσίπρας είναι στον αέρα. Καμμία ισχύ δεν του προσδίδει το 74% των ψήφων, το οποίο άλλωστε είναι μικρό, μικρότατο, όταν δεν είχε αντίπαλο. Και 100% να έπαιρνε στην εσωκομματική διαδικασία δεν έλεγε τίποτα, όσο η νίκη στις εθνικές εκλογές.

Έχασε το κύπελλο, ούτε καν προκρίθηκε στον τελικό ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όπως δεν θα κλονιστεί η θέση του μεγαλομετόχου ακόμα κι αν η ομάδα αποτύχει ολοκληρωτικά στους αγωνιστικούς της στόχους την προσεχή σαιζόν.

Θα φταίει η διαιτησία, πιθανόν ο Στέφενς επειδή έκανε λάθος σχεδιασμό, επειδή πόνταρε σε λάθος επιλογές. Όπως ευθύνες μπορεί να έχει η διοίκηση του Βρύζα, το πρόβλημα επικοινωνίας του Τσιτιακωφ με τον Ζαγοράκη κι ό,τι άλλο.

Ακόμα, όμως, και να φταίει ο Ιβάν, άμα βάζει το χέρι στην τσέπη θα τον προσκυνούν τα πρωτοσέλιδα και οι παοκτσήδες πάντα θα ελπίζουν.

Ο Τσίπρας, από την άλλη, αν δεν πάρει το πρωτάθλημα δεν γλυτώνει με τίποτα. Δεν έχει καμμία δικαιολογία. Όλα είναι με το μέρος του. Κυβέρνηση μνημονιακή, ο κόσμος στη δυστυχία και στους δρόμους. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την αντιπολίτευση.