ΜΕ ΛΥΜΕΝΕΣ ΖΩΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

 

Να υποβιβαστούν δύο ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα το 2014 πρότεινε η διοργανώτρια. Όχι, ξεχάστε το, ήταν η απάντηση της ΕΠΟ. Τρεις θα πέσουν, όχι δύο ομάδες. Πήρες πρέφα; Αν όχι, να σε πρεφάρει ο αποδυτηριάκιας.

Η Σούπερ Λίγκα  διοργανώνει το πρωτάθλημα, όμως δεν είναι δικό της. Οι ΠΑΕ είναι ιδιοκτήτες εταιρίας, αλλά το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν δεν κάνουν κουμάντο οι ίδιες. Η ΕΠΟ αποφασίζει. Οι βλαχοπρόεδροι των τοπικών ενώσεων, δηλαδή.

Τι σχέση έχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΟ με το επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΠΑΕ; Καμμία σχέση. Η ΕΠΟ,όμως, είναι ο γενικός δερβέναγας. Με τις πλάτες της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ.

Δεν υπάρχει κανένας Μαρινάκης και Σαββίδης. Κανένας Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Υπάρχει η ΕΠΟ που στην Ελλάδα εκπροσωπεί τα δύο υπέρτατα όργανα του διεθνούς ποδοσφαίρου, την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Άρα, οι βλαχοπρόεδροι είναι πιο ισχυροί από τους Σαββίδηδες και Μαρινάκηδες. Παραμύθι. Οι βλαχοπρόεδροι με λυμένες ζωστήρες και ψηλά τα χέρια παραδίδονται σε όποιον επιθυμεί να τους…καθοδηγεί. Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Μαρινάκης, αύριο Σαββίδης.