ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΛΕΦΤΑΔΕΣ ΠΡΟΕΔΡΑΡΕΣ

 

Ο πρόεδρος της ομάδας είναι το άλφα και το ωμέγα της. Πρόεδρος είναι, ιδιοκτήτης, μεγαλομέτοχος, διευθύνων σύμβουλος, μάνατζερ της, όποια κι αν είναι η ιδιότητα του.

Αυτός, λοιπόν, που κάνει το κουμάντο, αυτός που αποφασίζει από το μπάτζετ μέχρι τις προσλήψεις προπονητή και στελεχών της ΠΑΕ, είναι που έχει την ευθύνη, θέλει, δεν θέλει, και για το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας. Όχι μονάχα για τα οικονομικά της εταιρείας.

Μιλάμε για ποδόσφαιρο «επαγγελματικό», που κακώς το λέμε έτσι κι όχι «επιχειρηματικό». Η ομάδα, η κάθε ομάδα, έχει ανάγκη τον επιχειρηματία της. Πρώτα αυτόν. Όχι εκείνον που θα βάλει αέρα πατέρα λεφτά στην ομαδάρα, ούτε τον άλλον που θα την χρεώσει, που θα την φορτώσει με κερατιάτικα.

Το αφεντικό της ομάδας φτιάχνει την ομάδα. Και αγωνιστικά. Επειδή αυτός, ο επενδυτής, ο επιχειρηματίας της ΠΑΕ, θα προσλάβει τον προπονητή. Και οφείλει να τον ελέγχει.

Όπως επίσης στο αφεντικό της ομάδας, π.χ. Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζο κ.α., δίνουν εξετάσεις προπονητής, τεχνικός διευθυντής, για τις προτάσεις τους τόσο σε επιλογές μεταγραφών, όσο και για θέματα που αφορούν σχεδιασμό και αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας.

Είναι της πλάκας ο πρόεδρος που στην ΠΑΕ σε στυλ ευεργέτη σπρώχνει λεφτά που δεν πιάνουν τόπο, κι αυτός, η προεδράρα το παίζει αγαπητικός της ομάδας. Ένας αγνός φίλαθλος της εξέδρας. Γραφικότητες.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αλήτης διαιτητής δεν έκανε χειρουργείο