ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ

 

Την είπαν πουτάνα την κυρία κι’ αυτή, αληθινή αριστοκράτισσα, καμμία σχέση με πορνεία, ούτε καν διαμαρτυρήθηκε. Αλλοίμονο. Κυρία με τα όλα της. Όχι και να μπει σε διαδικασία διαλόγου, αντιπαράθεσης, με τις προστυχιές του κάθε τυχόντα.

Την είπαν πουτάνα κι αυτή αδιαφόρησε εντελώς. Καμμία αντίδραση. Μόνο της ξέφυγε μια υποψία μισού χαμόγελου, αρκετού να βγάλει μια ειρωνεία την περιφρόνηση της γι’ αυτό που άκουσε. Ότι αυτή, η αληθινή κυρία, η ηθική, η μητέρα, το υπόδειγμα συζύγου, είναι πόρνη, κάνει μια κρυφή ζωή.

Είπαν πουτάνα και την άλλη και χάλασαν τον κόσμο οι δικοί της. Ο πατέρας της, η μάνα της, ο αδελφός της, αλλά και το ίδιο το πουτανάκι, το κρυφοπουτανάκι, έβαλαν της φωνές, απειλούσαν με μηνύσεις.

Η αλήθεια πονάει, λένε. Η αλήθεια τσακίζει κόκκαλα λένε. Πάρα πολύ σοβαρά το πήραν στον Παναθηναϊκό ότι κάποιος Καστιγιόν φοβήθηκε πως η ομάδα θα υποβιβαστεί. Και θιχτήκανε γιατί ο μαυρούκος ήθελε να μπει στο συμβόλαιό όρος με τον οποίο να έμενε ελεύθερος αν ο Παναθηναϊκός έπεφτε στη Β’ Εθνική.