Ο ΤΗΛΕΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ «ΠΑΙΖΕΙ» ΟΣΟ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ, Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Ένα σώου. Έτσι θα το πεις, όχι θέαμα. Αυτή είναι η αληθινή αντίσταση. Να προστατεύεις τις αξίες. Να αντιστέκεσαι στην ισοπέδωση των καιρών.

Ξεκίνησε το έργο στη Μόσχα. Καλό, πολύ καλό να το παρακολουθείς από την τηλεόραση. Το σώου. Αυτό είναι. Ένα σώου αθλητικό, όχι θέαμα. Έχει ιερότητα η λέξη θέαμα, καμμία σχέση με το σώου, με την επίδειξη, με τις προσπάθειες όσων συμμετέχουν στο παγκόσμιο του στίβου.

Ένα εμπορικό event είναι το εν λόγω show που έχει την ίδια αθλητική σημασία, όπως ένα παιχνίδι, ένας τελικός του τσάμπιονς ληγκ. Επειδή το «αθλητικό» δρώμενο, που λειτουργεί αποκλειστικά σαν εμπορικό προϊόν, σαν μαζικής κατανάλωσης αγαθό, καπελώνεται από την κάμερα. Η καλύτερή μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι σ΄όλο τον κόσμο που δεν έχουν ουσιαστική σχέση με τον αθλητισμό, ούτε και ενδιαφέρονται να μυηθούν μπροστά στο κουτί μπανίζουν μαύρους, άσπρους να τρέχουν, να πηδάνε. Και στην εικόνα «παίζει» περισσότερο από τον αθλητή ο τηλεσκηνοθέτης που με 40 κάμερες προσπαθεί κι αυτός να «βυζαίνει», να ρουφάει συναίσθημα από την ικανοποίηση π.χ. του ρίπτη, την απογοήτευση του άλτη, τον ενθουσιασμό του δρομέα. Και μη χαθεί κάποιο αβανταδόρικο πλάνο από τα οπίσθια αθλήτριας.