ΤΟ "ΒΑΤΙΚΑΝΟ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΛΕΩΦΟΡΟΥ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Κάποιος, δεν έχει σημασία το ονομά του, άρχισε νταραβέρι με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Η είδηση είναι κατοχυρωμένη! Δεν διαψεύδεται. Το θέμα είναι χοντρό και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Άγιε πατέρα, είπε ο νταραβεριτζής στον πάσης Ελλάδος, πώς βλέπετε την ιδέα να εγκατασταθεί η Εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος, όλες οι υπηρεσίες της αρχιεπισκοπής, στη θέση που βρίσκεται το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας;

Η υπόθεση αυτή είναι παληά. Η σκέψη, δηλαδή, να αποκτήσει το "Βατικανό" της η Ορθοδοξία της Ελλάδος είχε παίξει και επί Χριστόδουλου. Ξεχάστε το σόλο σότο του Ιωάννου Αλαφούζου ότι θα αναβαθμίσει τη Λεωφόρο, θα την ανακατασκευάσει, θα την επεκτείνει και άλλα τέτοια περίεργα. Ο άνθρωπος που έκανε επαφή με την αρχιεπισκοπή έθεσε το θέμα στην διαδικασία της "ανταλλαγής", της παραχώρησης της έκτασης απο πλευράς Παναθηναϊκού.

Κι εδώ είναι το αγκάθι. Το γήπεδο δεν ανήκει στην ΠΑΕ. Η ΠΑΕ, όμως, θαρρεί πως έχει τα "μέσα" και το κύρος να διαπραγματευθεί με το παπαδαριό, κι όχι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός που έχει διοίκηση απο την εξέδρα.

Θα επανέλθω.