ΕΣΤΗΣΑΝ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΕ

 

Αναδημοσιεύω το ρεπορτάζ από το περιοδικό «REFEREE», χωρίς προλόγους.
Δύο Αρμένιοι ρέφερι ο διεθνής διαιτητής Αντρανίκ Αρσενιάν (φωτό) και ο διεθνής βοηθός Χοβανές Αγκανιάν αποβλήθηκαν δια βίου από το ποδόσφαιρο μετά από απόφαση της ομοσπονδίας τους, που τους έκρινε ενόχους για συμμετοχή σε στημένο παιχνίδι. Αυτό συνέβη πριν κάποιους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο ήταν μέλη της τετράδας που διηύθυνε την αναμέτρηση Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία)−Βικινγκούρ (Ν. Φερόε) για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa league στις 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΟΥΕΦΑ, περισσότερες από 300.000 ευρώ παίχθηκαν στο ότι και οι δύο ομάδες θα σκοράρουν στο παιχνίδι, που ήταν επαναληπτικός του 1−1 στα νησιά Φερόε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για ύποπτο ματς. Ο αγώνας είχε μείνει στο 0−0 έως το 78 όταν ο Αρμένιος διαιτητής έδωσε πέναλτι στους φιλοξενούμενους που δεν το είδε κανένας άλλος. Με αυτό έγινε το 0−1. Με τη σέντρα και στην επίθεση των γηπεδούχων καταλογίστηκε νέο πέναλτι, επίσης αστείο.

Όμως, ο παίκτης των Φινλανδών που το εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Από εκεί και πέρα ο Αρσενιάν δεν άφησε την Βικινγκούρ να περάσει τη σέντρα και καταλόγισε ένα σωρό φάουλ γύρω από την περιοχή της, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Η ΟΥΕΦΑ ξεκίνησε αμέσως έρευνα για το παιχνίδι και ανακάλυψε πως οι δύο Αρμένιοι διαιτητές είχαν δωροδοκηθεί και είχαν πάρει και προκαταβολή, αλλά έχασαν τα υπόλοιπα χρήματα λόγω της εξέλιξης. Και βέβαια το απίθανο στην όλη η υπόθεση είναι ότι και ο άγνωστος που θέλησε να στήσει το ματς έχασε!!!