Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΖΥΓΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Το μεγαλείο του ποδοσφαίρου δεν βρίσκεται μονάχα στο θέαμα, κάποιες φορές μαγικό και συναρπαστικό. Είναι και τα διδάγματα ζωής που σου προσφέρει, με απλότητα, με σαφήνεια. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να είσαι σοφός για να αντιληφθείς ειδικά μέσα από το παιχνίδι με την ποδοσφαιρική μπάλλα, το πώς θα λειτουργήσεις σαν άτομο στη ζωή.

Ξεκινάς από την άμυνα! Δεν πας πουθενά χωρίς να έχεις φροντίσει προηγουμένως την άμυνα σου. Κανένα σχέδιο, κανένας στόχος, σε κάθε επίπεδο ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν στέκει, αν δεν αρχίζει η σκέψη από την άμυνα.

Ο φιλόδοξος, αυτός που αναζητά όχι απλά την επιβίωση, αλλά να διακριθεί, να κατακτήσει λεφτά, επιτυχίες, φήμη, δεν βγαίνει ποτέ στο γήπεδο της ζωής χωρίς πρώτα να εξασφαλίσει τα νώτα του. Αν κινδυνεύει να προδοθεί αμυντικά πώς θα βγει μπροστά, πώς θα ξεχυθεί στη μάχη, πώς θα επιτεθεί;

Πρόσφατο παράδειγμα. Δυο παίκτες έγραψαν το 3-0, όχι ο Ολυμπιακός. Δεν άξιζε ο πρωταθλητής τέτοια νίκη στο Βέλγιο, που την αποφάσισαν ο τερματοφύλακας Ρομπερτο και ο κυνηγός Μήτρογλου.

Ο άμυνας κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και πότιζε χαπάκια απογοήτευσης τους αντιπάλους, επειδή δεν μπορούσαν να τον νικήσουν. Η άμυνα έδωσε το 3-0 όχι η επίθεση.

Ο επίθεσης Μήτρογλου, πιο συγκεκριμένα η εκτελεστική του ικανότητα, δεν έχει καμμία σχέση με την ανάπτυξη, με την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Τέλος, στη ζυγαριά χωρίς τον Ρομπέρτο πόσο θα μετρούσαν τα τρία γκολ του τρελλοινδιάνου;