ΠΑΟΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΙΤΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΩΝ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν φορέσει τη φανέλλα του Παναθηναϊκού. Άλλο είναι το θέμα. Το 2010 ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το νταμπλ και τότε, στην ομάδα του, έπαιζαν οι πέντε ποδοσφαιριστές που σήμερα βρίσκονται στον ΠΑΟΚ. Άλλο είναι το θέμα. Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Σπυρόπουλος, Νίνης, όλοι διεθνείς.

Ποιο είναι το θέμα; Παίρνουμε την αφορμή να το θίξουμε. Στο πρόγραμμα είναι να μετακινηθεί ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τη μία στην άλλη ανώνυμη εταιρεία. Πώς, όμως, φεύγει ένας παίκτης από μία ομάδα. Αυτό είναι που ενοχλεί. Ο τρόπος αποχώρησης.

Οι ελληνικές ΠΑΕ δεν έχουν κουλτούρα στις σχέσεις τους με τους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι παίκτες, ούτε οι ομάδες απρόσωπες επιχειρήσεις. Ποδόσφαιρο ίσον συναίσθημα. Δεν του προσφέρεις απλά μία δουλειά του ποδοσφαιριστή, του δίνεις και μία φανέλλα για να αγωνισθεί.

Η δουλειά του ποδοσφαιριστή δεν είναι μία φόρμα εργασίας, ούτε με γραβάτα στο γραφείο. Φοράει κοντό παντελονάκι. Στο γήπεδο του ζητάς να χύσει αίμα.

Τι συμβαίνει; Ο πρόεδρος της ομάδας, οι συνεργάτες του δεν γνωρίζουν την τέχνη να τιμήσουν οι ίδιοι τη φανέλλα. Δεν το γνωρίζουν αυτό το έργο. Γι’αυτό συμπεριφέρονται χωρίς συναίσθημα, με ψυχρότητα, κάποιες φορές και με εχθρότητα στον ποδοσφαιριστή.

Να φύγει ο παίκτης από την ομάδα, αν δεν σου κάνει. Αν παίρνει περισσότερα απ’όσο αξίζει, κατά την κρίση τους. Να φύγει, όμως, χωρίς να δηλητηριαστεί η σχέση, το όποιο παρελθόν τον συνέδεε με την ομάδα.