ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Τερματίζει τρίτος στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Τέταρτος. Πέμπτος. Και πριν ξεκινήσουν τα πλαίη-οφ η ΕΠΟ λέει στον Αλαφούζο «Δεν βγαίνεις Ευρώπη». Αυτό είναι πρόβλημα. Και δεν λύνεται αν σε δεύτερο βαθμό η ΕΠΟ κάνει πάλι τα στραβά μάτια και αδειοδοτήσει τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει και η ΟΥΕΦΑ.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι όχι τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ και η ΟΥΕΦΑ, αλλά αν ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα κορυφής, σα δικαιούχος πρόκρισης στο γιουρόπα ληγκ, εκτός από το αγωνιστικό εισιτήριο δικαιούται και το εταιρικό. Αν, δηλαδή, η ΠΑΕ δεν είναι ανοικτή οικονομικά, αν έχει διευθετήσει τις υποχρεώσεις της σ’όποιους χρωστάει.

Έχει πρόβλημα μία ΠΑΕ, δεν θα της πάρουν το κεφάλι. Όμορφα και ωραία δηλώνει ότι θα τακτοποιήσει την εκκρεμότητά της, θα συμφωνήσει με όσους χρωστάει. Οκέυ. Της δίνουν μία παράτα και μετά από ένα άλφα χρονικό διάστημα η ΠΑΕ είναι συνεπής στις υποσχέσεις της. Αν όχι, αν δεν τα έχει βρει με αυτούς που διεκδικούν τις οικονομικές τους απαιτήσεις, τότε η ΠΑΕ δεν μπορεί να ξαναζήσετε νέα περίοδο χάριτος.

Αυτά δεν γίνονται. Γιατί; Αν δεν πλήρωσε η ομάδα, όπως όφειλε, όπως η ίδια είχε υποσχεθεί, τότε θα μπει στην κατηγορία των ΠΑΕ «υπό παρακολούθηση». Θα έχει τέτοια μοίρα ο Παναθηναϊκός, σαν κάποιες ΠΑΕ του Καζακστάν, του Αζερμπάιτζάν;

Σημειώνω ότι στις 31 Οκτωβρίου είναι το «πρώτο σκαλοπάτι», όπου θα κριθεί ο Παναθηναϊκός αν θα είναι σε θέση να διεκδικήσει αδειοδότηση. Με το κλείσιμο του μήνα οφείλει να παρουσιάσει στοιχεία τέτοια που να ανατρέπουν την εταιρική εικόνα που είχε την περασμένη σαιζόν.

Διαβάστε ακόμα:
Κόκκινη κάρτα στη χρεωμένη πράσινη εταιρεία