ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΛΗΤΟ ΠΑΤΕΡΑ ΣΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ΣΑΒΒΙΔΗ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Κώλος και βρακί ήταν Μαρινάκης και Πατέρας. Τα κολλητάρια, σε Αθήνα και Λονδίνο. Από πιτσιρικάδες παρέα, άσε ότι σ’ όλα ταιριάζανε. Κι όμως. Η μπάλλα τούς έφερε απέναντι, τσαλαπάτησε τα 30 χρόνια φιλίας των δυο εφοπλιστών.

Γνωστή η ιστορία. Πρόεδρος στον Παναθηναϊκό ο Πατέρας, στην απ’ έξω ο Μαρινάκης, ο οποίος από πρώτο χέρι μάθαινε τα πάντα, μέχρι λεπτομέρειας, πως κινούνταν ο αδελφός Νικόλας. Δεν μιλάμε για τίποτα πονηρό. Αλλοίμονο.

Πεντακάθαρος ο Πατέρας. Δεν λέρωσε ποτέ τα χέρια του. Απλά λόγω μύτης είχε την ικανότητα να μυρίζεται πώς παίζει το έργο στο παρασκήνιο. Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Πατέρας και με τη διαβεβαίωσή του ότι δεν θα επιστρέψει, ο Μαρινάκης μπαίνει στο παιχνίδι, αγοράζει το πακέτο του Κόκκαλη.

Η δουλειά μπερδεύτηκε όταν επέστρεψε ο Πατέρας στον Παναθηναϊκό. Ώπα! Να παίρνει μάτι ένας τι γίνεται πίσω από την κουρτίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και οι δυο μαζύ, όμως; Βγήκαν τα μαχαίρια. Ο σκοτωμός. Ειπώθηκαν ασήκωτες κουβέντες. Αν είναι δυνατόν, ανάμεσα σε δυο άνδρες που είχαν αλλάξει τα αίματά τους.

Η ιστορία είναι πανάρχαια. Λέμε για την τρέλλα της πρωτιάς. Τελικά, ο Πατέρας, μην πέσουμε σε λεπτομέρειες, έκανε πίσω, ο Μαρινάκης έμεινε μόνος, κυριάρχος.

Η ανοικτή ρήξη με τον Μελισσανίδη δηλώνει ότι ο Μαρινάκης δεν το βάζει κάτω. Δεν υπάρχει γι’ αυτόν άλλος ρόλος παρά μονάχα του μονοφαγά. Αυτός είναι ο Μαρινάκης.
       
Κανένα πρόβλημα για τον Μαρινάκη σαν παλαιστής του σούμο να ξεβρακωθεί, όπως οι Σαββίδης, Μελισσανίδης και να παλαίψουν οι τρεις τους, ένας με δυο. Και άμα λάχει ο Μαρινάκης μόνος και απέναντι του όλος ο ποντιακός πληθυσμός.

Κάνουμε πλάκα. Τι άλλο; Θα επανέλθω, για να βάλουμε τα πράγματα στα ίσα. Να μιλήσουμε σοβαρά.