ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΛΑΜΟΓΙΑΡΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

 

Μπίζνες κάνει η ΟΥΕΦΑ. Καθαρά εμπορική επιχείρηση είναι τα κύπελλα Ευρώπης, τσάμπιονς ληγκ και γιουρόπα ληγκ. Το ίδιο και το Ευρώ. Τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν διοργανώνεται δίχως σκοπό το κέρδος. Το οικονομικό κέρδος. Το ξεκαθαρίζουμε. Κι αυτό είναι θεμιτό. Κι έτσι πρέπει να γίνεται.

Στο όνομα της κονόμας και μόνον κάθε δέκα, κάθε είκοσι χρόνια διαφοροποιείται η διοργάνωση. Όσο, όμως, και να προσπαθήσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να σουλουπώσει πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα της, τις διοργανώσεις της, δεν μπορεί να αγνοήσει ότι αποτελεί θεσμό. Δεν είναι μόνον ποδοσφαιρική βιομηχανία αλλά και θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα σε κάποιες απατεωνίστικες χώρες. Ακόμα και σε καθωσπρέπει χώρες, όμως μικρές, ασήμαντες ποδοσφαιρικά, όπως π.χ. Λιχνενστάϊν, Μάλτα, Λουξεμβούργο, Σαν Μαρίνο. Γι’ αυτό στήνονται «εμπόδια», προκριματικοί, προ-προκριματικοί αγώνες, για να φεύγει από τη μέση η σκαρταδούρα.
      
Όσο, όμως, και να το στήνει επιχειρηματικά το έργο η ΟΥΕΦΑ, τα μεγάλα κλαμπ με τα πολύ υψηλά μπάτζετ πάλι μπερδεύονται με τις ομάδες – λινάτσες. Να, γιατί πάντα θα είναι ανοικτό το θέμα για ένα πρωτάθλημα με τη συμμετοχή των ομάδων της απόλυτης βιτρίνας στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα:

Για ένα άλλο, γκραν σουξέ τσάμπιονς ληγκ