ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Δεν τον ενδιαφέρει η Ευρώπη τον Ολυμπιακό. Το ίδιο και τον Παναθηναϊκό, όσο και να τον συγκινούσαν οι διεθνείς διακρίσεις, το μαράζι πάντα είναι το πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η διαχρονική ξευτύλα των δύο ομάδων με τον περισσότερο κόσμο, που ακόμα δεν κατάφεραν να πείσουν ότι είναι αληθινά μεγάλες ομάδες. Επειδή τους λείπει το όραμα.

Η μεγαλοσύνη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στηρίζεται στη δική τους αντιπαλότητα και στο ότι υπερτερούσαν σ’ένα παραγκίσιο πρωτάθλημα, στο οποίο συνωστίζονταν στην πλειοψηφία τους ομάδες Β’ κατηγορίας.

Ποτέ των ποτών οι δύο ισχυροί, οι δύο εξουσιαστές του ελληνικού ποδοσφαίρου, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν είχαν αγωνία για την Ευρώπη. Ούτε υποψία σχεδιασμού για την Ευρώπη. Να στήσουν το λάβαρό τους στην Ευρώπη, στο βαθμό που τους αναλογεί.

Είναι και το γονιδιακό της ψωροκώσταινας. Αρκεί να τη βγάζουμε στο τσαντήρι μας. Δεν είμαστε να μετρηθούμε με τους Ευρωπαίους. Οι δύο αιώνες από τον οθωμανό είναι μικρό διάστημα.

Για να σκεφθείς σαν Ευρωπαίος, πρέπει να αισθάνεσαι Ευρώπη. Κομμάτι της Ευρώπης. Ότι διαθέτεις, ότι μπορείς να αποκτήσεις προδιαγραφές να παίξεις στο γήπεδο της Ευρώπης, ποδοσφαιρικά, οικονομικά, πολιτιστικά.