ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΝΕ

Πηγή: INTIME
 

Αξίζει κανείς να παρακολουθεί την πορεία της Ρόμα στο πρωτάθλημα της Ιταλίας, ειδικά τούτη τη σαιζόν. Έχει μπόλικους οπαδούς και στην Ελλάδα, όχι μόνον διότι σύμφωνα με την ποδοσφαιρική μυθολογία έχει καταγραφεί σαν ομάδα της αριστεράς. Αντίθετα, δηλαδή, με την άλλη της πρωτεύουσας, την Λάτσιο που είναι η φασιστική ομάδα.

Παραμύθια. Δεν υπάρχουν αριστερές και μη ομάδες. Έτσι λέει ο αποδυτηριάκιας. Όπως δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά. Υπάρχουν μόνον κάποιοι που νομίζουν ότι είναι αριστεροί, ότι είναι δεξιοί, αντιδεξιοί, αντιαριστεροί.

Η Ρόμα, λοιπόν, χθες έφθασε το 9 στα 9 με την εκτός έδρας νίκη 1-0, που την πέτυχε με δέκα παίκτες στο 84 επί της Ούντινεζε. Αν κάνει το δέκα στα δέκα τότε η Ρόμα σπάει το σχετικό ρεκόρ της Γιουβέντους πριν από οκτώ χρόνια. Θα μου πεις ότι τα ρεκόρ όπως τα προφυλακτικά είναι για να σπάνε.

Θυμίζω ότι στη Ρόμα παίζει ο Μπίλυ Τοροσίδης (φωτό σε πανηγυρικό στυγμιότυπο με τον Τότι) που μπήκε αλλαγή και βέβαια ο αυτοκράτωρ της Ρώμης, ο Φραντσέσκο Τότι, που στα 37 του ανανέωσε για τέσσερα ακόμα χρόνια.