Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Μέτοχος στη Δικέφαλος Α.Ε. και το πρώτο ποσό στην τράπεζα Πειραιώς για την κατασκευή του «Αγία Σοφιά» θα είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τρομακτικής εμβέλειας συμβολισμός. Η ΑΕΚ κουβαλάει Βυζάντιο, η Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την Κωνσταντινούπολη, εκεί όπου βρίσκεται η Αγία Έδρα της Ορθοδοξίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την παρουσία του Μητροπολίτη Δράμας γνωστοποίησε στην χθεσινή εκδήλωση τη συμμετοχή του με 50.000 ευρώ. Την ιερότητα της στιγμής, μία μικρή μερίδα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ από τον Β’ εξώστη της σάλας, ασχήμισε με την κραυγή «Εσφιγμένου», «Εσφιγμένου».

Πολλοί δεν κατάλαβαν στην κατάμεστη αίθουσα. Μόλις πριν δέκα ημέρες έγινε η διπλή Σύναξη στις Καρυές για την επέτειο των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους με το ελληνικό κράτος (1913). Παρών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος βρήκε την ευκαιρία να ταχθεί φόρα παρτίδα ενάντια στους «αναρχικούς» καλόγερους της Μονής Εσφιγμένου. Τους ζήτησε να τα μαζέψουν και να εγκαταλείψουν το μοναστήρι, διότι το κακό έχει παραγίνει. Μέχρι βόμβες μολότωφ έπεσαν στο Άγιον Όρος.

Κάργα στη μαστούρα της θρησκευτικής φανατίλας τους οι της Εσφιγμένου, η απόλυτη αντίφαση με την Μονή της διαπλοκής και των σκανδάλων, αυτή του Βατοπεδίου. Η ΑΕΚ πού κολλάει;

Δικαίωμα του καθενός είναι να διαφωνεί με τη στάση του Βαρθολομαίου, να δηλώνει σύμφωνος με το αντάρτικο των Εσφιγμενιτών. Όχι, όμως, να συμπεριφέρεται χουλιγκάνικα σε μία άσχετη εκδήλωση.

Ο Μήτσος Χατζηχρήστος δεν είναι πια αρχηγός της Ορίτζιναλ, η παληά φρουρά της οποίας διαφωνεί με τη διαδικασία που ακολουθείται στην κατασκευή του γηπέδου. Γι’αυτό κάποιοι οριτζιναλίστες στράφηκαν σε βάρος του Βαρθολομαίου, όχι του Μελισσανίδη. Κουφό.

Θα επανέλθω με περισσότερα.