Η ΨΥΧΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΩΝ ΡΟΥΜΑΝΩΝ

 

Παίζεις το Ρουμανία-Ελλάδα; Εγώ το παίζω. Βάζεις λεφτά στη ρεβάνς της εθνικής, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Εγώ το πληρώνω αυτό το παιχνίδι.
 
Έτσι σκέπτεται ο επαγγελματίας τζογαδόρος. Ο σωστός άνθρωπος, δηλαδή. Αυτός, δηλαδή, που σ’όλες τις σκέψεις του, σ’όλες τις κινήσεις του, επικρατεί ο επαγγελματισμός. Το πνεύμα του επαγγελματισμού.
 
Παρένθεση. Επαγγελματίας δεν είναι αυτός που βγάζει λεφτά. Όχι, βέβαια. Επαγγελματίας είναι αυτός που σκέπτεται. Που δίνεται σ’αυτό που του αρέσει. Που κατέχει το αντικείμενο.
 
Να στο πω αλλοιώς. Δεν είμαι νταλικιέρης, ούτε ταξιτζής. Δεν βγάζω μεροκάματο από το τιμόνι. Σωφάρω, όμως, το Ι.Χ. σαν επαγγελματίας εγώ ο ερασιτέχνης οδηγός. Με σκέψη επαγγελματία. Πάμε παρακάτω.
 
Από σήμερα εγκαινιάζω αυτή τη στήλη, “Τζόγος-time” και την τοποθετώ στην κατηγορία ΧΡΗΜΑ του site. Λέμε για το ματς Ρουμανία-Ελλάδα. Λοιπόν.
 
Αν δεν μου «μιλάει» ένα παιχνίδι, το αγνοώ. Θα το παίξω μόνον αν μου στέλνει «μηνύματα». Καθαρό αποτέλεσμα με δύο γκολ πήρε η Ουκρανία. Την φοβάμαι τη ρεβάνς. Δεν την ποντάρω.
 
Δεν με εμπνέει και το Κροατία-Ισλανδία, παρ’ό,τι τα ρεμάλια πήραν άγκολη ισοπαλία. Κροάτες είναι, δεν τους έχω εμπιστοσύνη.
 
Η Ρουμανία θέλει το 2-0. Πού να το βρει; Έτσι όπως θα παίξει ο Σάντος θα τους βγει η ψυχή ανάποδα στους Ρουμάνους για να βγάλουν μισό γκολ. Ύστερα είναι και το φάρδος. Τα έχουμε πει αυτά. Ανεξήγητα, αλλά συμβαίνουν, ψάξε να βρεις γιατί. Δέκα χρόνια κρατάει αυτό το φάρδος.