ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΡΕΤΙΡΕ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Στο παιχνίδι που έγινε στο Καραϊσκάκη, πριν από τέσσερις ημέρες, η εθνική ομάδα αντιμετώπισε μια Ρουμανία σκέτο πτώμα. Ποιος να το περίμενε ότι η αποψινή αντίπαλος μας σε τόσο κρίσιμο αγώνα θα εμφανιζόταν πολύ κάτω του αναμενόμενου.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε στο ποδόσφαιρο η ισχύς του Άγνωστου. Σ’ αυτό, άλλωστε, οφείλεται η άχαστη βιομηχανία του στοιχήματος. Στο γήπεδο δεν χωράνε προγνωστικά στο αποτέλεσμα, αλλά ούτε και προβλέψεις για το πώς θα παίξουν οι ομάδες. Ποια θα είναι η εικόνα του αγώνα, ποια η εξέλιξη του. Όλα είναι άγνωστα.

Η ελληνική ομάδα δεν έχει ποιότητα στο παιχνίδι της. Είναι μια μέτρια, μετριότατη εθνική, όμως τόσο δυσκολοκατάβλητη. Αγωνίζεται παθιασμένα, κρατάει τη μπάλλα, δεν αφήνει χαραμάδα στην άμυνα, με πρώτη σκέψη να μη φάει γκολ.

Ο δρόμος για τη πρόκριση στο μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ορθάνοικτος και θα σιγουρευτεί εάν οι Έλληνες διεθνείς είναι ψυχολογικά πανέτοιμοι ότι έστω θα αντιμετωπίσουν την καλύτερη από ποτέ Ρουμανία. Του ρετιρέ κι όχι του υπογείου Ρουμανία.

Είπαμε. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι μέσα. Και το αποψινό δεν έχει σχέση, ούτε είναι συνέχεια του 3-1 στο Καραϊσκάκη. Θα ’ναι ένα άλλο παιχνίδι.