ΟΙ ΓΑΒΡΟΙ ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ

Πηγή: INTIME
 

Ο Ολυμπιακός έχει τους περισσότερους οπαδούς. Και τι έγινε; Μιλάς με τον αποδυτηριάκια. Έγινε αν ο Ολυμπιακός ικανοποιεί τον κόσμο του. Τότε, ναι. Τον χορταίνει μπάλλα. Τον κάνει να χαίρεται, να νοιώθει περήφανος για την ομάδα του. Κυρίως δικαιώνει η ομάδα το οπαδιλίκι της εξέδρας.

Από τότε που μπήκα στη δουλειά πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός και έχει τον περισσότερο κόσμο, αλλά και ο κόσμος του είχε την μεγαλύτερη εμπορική αξία.

Πουλάει ο Ολυμπιακός. Αυτό δεν πάει απαραίτητα με τον οπαδικό όγκο. Στην εποχή που ο Ολυμπιακός για μία δεκαετία είχε μείνει χωρίς πρωτάθλημα, οι γάβροι είχαν αγριέψει. Και αποτελούσαν σκληρό καταναλωτικό κοινό.

Με Κόκκαλη η γαβρίλα μεταλλάχτηκε. Από αντιπολίτευση έγινε καθεστώς. Κατεστημένο. Χωρίς αντίπαλο. Και με Μαρινάκη δεν άλλαξε τίποτα, απεναντίας παγιώθηκε η χουντοκρατία του Ολυμπιακού. Και είναι επόμενο ο κόσμος να περιμένει το κάτι περισσότερο από την Ευρώπη.

Ποιο πρωτάθλημα; Δεν τους φθάνει η νίκη επί του Εργοτέλη και όποιας άλλης ομάδας που δεν είναι στα κυβικά του Ολυμπιακού.

Να, γιατί πέφτει και θα πέσει κι άλλο μ’ αυτό το πρωτάθλημα η αγοραστική αξία του Ολυμπιακού. Να, γιατί στο ματς με τον Εργοτέλη η εκκαθάριση ήταν λιγώτερη από 15.000 εισιτήρια. Στις πέντε χαμηλώτερες της πενταετίας.

Δεν αρκεί η νίκη για τον γάβρο. Νίκη και πρωτάθλημα που τα έχεις στο τσεπάκι δεν λένε τίποτα.