ΛΟΓΩ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΒΟΡΡΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΟΣ ΕΝΑ

Πηγή: INTIME
 

Πρέπει να το παραδεχθούμε και να δώσουμε τα εύσημα στον Ευάγγελο Μαρινάκη γι’ αυτό που κατάφερε. Μιλάμε για εθνική επιτυχία! Μιλάμε για «ιστορικό συμβιβασμό», αν σας λέει κάτι. Κάτι τέτοιο είναι η συμμαχία Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για την πρώτη ιστορικά προσπάθεια ενιαιοποίησης, όχι ενοποίησης, στην Ελλάδα του Βορρά και του Νότου. Χωρίς πλάκα δεν έχει ξαναγίνει. Κι έχει μείζονα σημασία ότι γίνεται μέσω του ποδοσφαίρου. Γιατί;

Επειδή μέσα από το ποδόσφαιρο οι Βορειοελλαδίτες δείχνουν ότι είναι ξεκομμένοι από την Αθήνα, από το κέντρο της Ελλάδος, από το νότο. Και ότι αυτοί είναι ριγμένοι, ενώ οι νότιοι είναι προνομιούχοι.

Δυστυχώς, αυτά τα απίθανα αποτελούν ψύχωση στη Θεσσαλονίκη. Που το παίζει άλλο κράτος, με νομάρχη τον Ψωμιάδη, τον Ζορό και δήμαρχο που βρίσκεται φυλακή, τον Παπαγεωργόπουλο.

Και έρχεται έτσι το πράμα, λόγω Μαρινάκη, και ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός γίνονται αδελφοποιητοί. Αλλάζουν τα αίματά τους. Φιλιούνται τρεις φορές σταυρωτά και μετά στο στόμα για να δέσει η κουμπαριά.

Έτσι είναι. Με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού τα έχουν, Αλαφούζος και Σαββίδης. Αυτός τους τακίμιασε.

Διαβάστε επίσης:

Τι κρύβει για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό τα αντάρτικο