ΜΑΥΡΗ Η ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Πηγή: INTIME
 

Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία οι τρεις αντίπαλοι της Ελλάδος στον όμιλό της, στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Σκοτάδι. Τι να δεις σε ομάδες που είναι «κρυφές». Δεν υπάρχει μάτι να τις δεις, δεν υπάρχει ζύγι να τις μετρήσεις. Και τις τρεις.

Άσε ότι η Κολομβία στα προκριματικά έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στη γειτονιά της. Μπορεί το προσεχές καλοκαίρι να της πάει πρίμα η δουλειά και να προχωρήσει πέραν από κάθε ελπίδα της. Όπως και να αποκλειστεί. Δεν μπορεί να της έχεις εμπιστοσύνη, και στο κακό και στο καλό.

Το ίδιο και η αξιόπιστη Ακτή. Με παικταράδες που νοιώθουν «Ευρωπαίοι». Αυτή θα ‘ναι η σκέψη τους. Η καριέρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ήδη οι διεθνείς της Νο1 στο μαύρο κεφάλι τους έχουν να τα δώσουν όλα στο μουντιάλ.

Σταθερή αξία η Ιαπωνία. Και με τη φιλοδοξία η σταθερότητά της να αρχίσει να μετράει και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν είπαμε το άλλο. Το πιο επικίνδυνο. Χωρίς τις υπολογίσιμες ευρωπαϊκές δυνάμεις απέναντί της, Ισπανίες και Ιταλίες, Αγγλίες και Γερμανίες, πιθανόν η Ελλάδα να παρασυρθεί, να αποπροσανατολιστεί. Η δική μας εθνική δείχνει την αγωνιστική της ταυτότητα συνήθως όταν αντιμετωπίζει ομάδες-ετικέτες. Όχι τις άγνωστες Κολομβίες και Ακτές.