ΑΕΚ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΔΡΑ

Πηγή: INTIME
 

Δεν βλέπεται η ΑΕΚ. Αυτό θα πουν όσοι... βλέπουν την ομάδα να παίζει και, βέβαια, πρόκειται για άτομα που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο. Κερδίζει ή, όχι, βάζει γκολ ή, όχι, αυτή η ΑΕΚ, και το τονίζω ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είναι τραγωδία.

Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες. Ότι απουσιάζει η αγωνιστικότητα, το πάθος, ρε παιδί μου, ότι η ομάδα είναι αδούλευτη κι άλλα σχετικά. Το πιο χαρακτηριστικό, αυτό που κάνει μπαμ είναι ότι από την ΑΕΚ του Τραϊνού Δέλλα αγνοούνται βασικοί κανόνες της μπάλλας. Οι παίκτες έχουν μπροστά τους ελεύθερο χώρο και δεν προωθούνται με τη μπάλλα ή, δεν αλλάζουν τη μπάλλα την κατάλληλη στιγμή. Λέμε τα χοντρά.

Η εξέδρα να κάτσει καλά. Οι διαμαρτυρίες και κάθε άλλη αντίδραση παλαιοκομματικού τύπου δεν θα... ξυπνήσουν τους παίκτες και τον προπονητή. Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Κάτι φταίει. Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν έχει μπει σωστά στο πλάνο, αν πράγματι υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Το είπα από την πρώτη στιγμή που η ΑΕΚ υποβιβάστηκε και επέλεξε να ξεκινήσει και εκτός Β’ εθνικής. Είναι η μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ να δείξει το δρόμο σ’ όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο κτίζοντας ομάδα από το μηδέν, όμως με ορθολογικό τρόπο. Με γνώση και αγάπη.

Ο Μελισσανίδης; Τρέχει για το γήπεδο. Άφησε, υποτίθεται, την εύκολη δουλειά, τουλάχιστον μέχρι να ανέβει η ομάδα στην Β’ εθνική, σε καλά χέρια. Έμπειρα και αεκτζήδικα. Είναι τα κατάλληλα, όμως;