ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ – ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Πηγή: INTIME
 

«Να πέσει το αεροπλάνο, Παναγία μου...». Το ‘χω ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά, μάλιστα από δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Κι ήταν ένα σοκ για εμένα τον πιτσιρικά αλλά και μια αποκάλυψη για την οπαδική αντιπαλότητα των δυο αιωνίων, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

1971, ο Παναθηναϊκός έχει προκριθεί στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών Ευρώπης, που θα γίνει στο Ουέμπλεϊ... (στη φωτό ο Δομάζος). Πώς να το αντέξει ο γάβρος. Έφθασε μέχρι εκεί.

Να πει «Να πέσει το αεροπλάνο που μεταφέρει την αποστολή του Παναθηναϊκού στο Λονδίνο, αμάν Χριστέ μου...».

Ήρθε ο εκατομμυριούχος πατριώτης μετά από 50 χρόνια στο χωριό του, αφού πέτυχε με το παραπάνω στην Αμερική, αποφασισμένος να πεθάνει στη γενέθλια γη. Είχε φύγει με κοντό παντελόνι και σήμερα στην κεντρική πλατεία του χωριού θα πει το μεγάλο νέο. Θα κτίσω καινούργιο σχολείο, θα σηκώσω το καλύτερο καμπαναριό, θα προικίσω δέκα θυγατέρες, θα φτιάξω γήπεδο. Και άφησε τελευταίο το άλλο...

...Εύχομαι ο γιός μου να παντρευτεί κορίτσι από τον τόπο μου, από το χωριό μας...

Κούκλος ο 20χρονος γιος αιφνιδιάστηκε από τον πατέρα του, αλλά ψύχραιμα πλησίασε στο μικρόφωνο: «Για να παντρευτώ, δεν λέω όχι, όμως θα πρέπει να ερωτευθώ ένα κορίτσι...». Γενικός ενθουσιασμός, χειροκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο. Δυο μόνον άτομα πήραν στα σοβαρά την ατάκα του γιού του ομογενή ιδιοκτήτη εστιατορίων που είχε ξεκινήσει πλένοντας πιάτα. Ήταν οι δυο πιο όμορφες κοπέλλες του χωριού. Η ΠΑΟλα και η ΟΛΥμπία.

Λες και το αμερικανάκι να διαλέξει την μια από αυτές τις δυο; Κι αν συμβεί αυτό, επόμενο η άλλη να σκάσει από το κακό της.

Εκδήλωση απόψε το βράδυ το Παναθηναϊκό Κίνημα όπου θα παρουσιαστεί αλά Μελισσανίδη η μακέτα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπως προτείνεται να ανακατασκευαστεί.

Δεν θα δουν οι βάζελοι τον Ολυμπιακό με Άντερλεχτ; Προλαβαίνουν αν την εκδήλωση σε ξενοδοχείο την σπατσάρουν στα γρήγορα.

Μελαγχολικό. Να ‘σαι βάζελος, να μην έχεις πάρει αδειοδότηση για την Ευρώπη και ο άλλος, ο μισητός εχθρός, ο γάβρος να διεκδικεί πρόκριση στο τσάμπιονς ληγκ.

Τσουνάμι να ‘ρθει από τις Φιλιππίνες να γκρεμιστεί το Καραϊσκάκη.