Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

Πηγή: INTIME
 

Τυχερός ο Ολυμπιακός. Έτσι λέω εγώ. Του κάθισε πετυχημένη κλήρωση. Ό, τι το καλύτερο. Να εξηγηθώ. Δεν μιλάω για καλή κλήρωση. Ευνοϊκή, βολική. Μιλάω για πετυχημένη κλήρωση. Τι εννοώ;

Κατ’ αρχήν να πω το δεύτερο. Ότι η θρυλική ομάδα που λέγεται Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι σε κατάσταση ανασυγκρότησης. Βρίσκεται σε λούκι. Από αγωνιστικής πλευράς, λοιπόν, τον πήγε η κλήρωση τον Ολυμπιακό διότι δεν θα αντιμετωπίσει αντίπαλο στα καλύτερά του.

Λέω πετυχημένη την κλήρωση διότι το πιο σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έπεσε μ’ ένα τεράστιο όνομα. Η Μάντσεστερ είναι ίσως η πιο αγαπημένη ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιος ο στόχος του Ολυμπιακού; Όχι, βέβαια, να προκριθεί. Όχι πως θα πει «όχι» να προχωρήσει κι άλλο στο τσάμπιονς ληγκ. Η επιδίωξη, όμως, του Ολυμπιακού είναι, πρέπει να είναι, να δείξει την πρόοδό του στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κι αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και με τον αποκλεισμό του. Με τον τρόπο που θα αποκλειστεί.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή η Μάντσεστερ είναι πολύ μεγάλο brandname, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία, περισσότερο απ’ ό, τι με μία άλλη αντίπαλο, να στρέψει επάνω του τους προβολείς της διεθνούς προσοχής σα μία νέα, ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη.