Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΟΥΜΠΙΝΙΑ Β` ΕΘΝΙΚΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Οι νέοι δεν θα το γνωρίζουν. Όπως και να ‘χει θα έχουν ακούσει για το «Σκάνδαλο Κοσκωτά». Σίγουρα το πιο χοντρό σκάνδαλο στη μεταπολεμική Ελλάδα, μέχρι τότε, 1987-88.

Η Ελλάδα των τραπεζών, της οικονομίας, της πολιτικής, και βεβαίως των εκδοτών, μάλιστα όταν οι παραδοσιακά ταγμένοι στον κεντρώο χώρο, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, στράφηκαν φόρα παρτίδα εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σα σήμερα 29 Μαρτίου πριν 25 χρόνια, το 1991, είχε ξεκινήσει η δίκη του Κοσκωτά (φωτό) που είχε δραπετεύσει(!) από την Ελλάδα μέσα από τα χέρια της αστυνομίας και βγήκε στο εξωτερικό με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Αργύρη Σαλιαρέλη, του «βασιληά των ρουμπινιών», ο οποίος τελικά... κατάφερε να γίνει αυτός πρόεδρος στον Ολυμπιακό και ιδιοκτήτης της εφημερίδας της δεξιάς «Βραδυνής», που επίσης ανήκε στον Κοσκωτά.

Ο Αργύρης Σαλιαρέλης πιτσιρικάς για να βρει την τύχη του είχε πάει στο Ζαϊρ, έκανε κάποια λεφτά, μετά μετακινήθηκε στην Κένυα και αγόρασε ένα κτήμα επειδή του είπαν οι Μασάι, οι ιθαγενείς ότι βγάζουν απ’ εκεί ρουμπίνια. Έγινε πράγματι το ορυχείο, όμως τα ρουμπίνια ήταν δεύτερα, Β’ εθνικής. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ως ρουμπινοβασιληάς ασχολήθηκε με το εμπόριο καυσίμων, λανσαρίστηκε υποψήφιος μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, πλακώθηκε στα δικαστήρια με τον Νταϊφά, έμπλεξε με τον Κοσκωτά και κατέληξε φυλακή κι αυτός.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σαλιαρέλης φυγάδεψε τον Κοσκωτά