Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΕΚ

Πηγή: INTIME
 

Μία ομάδα ποδοσφαιρική είναι εμπορική εταιρεία. Εμπόριο κάνει. Έσοδα επιδιώκει. Και τα λεφτά σήμερα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ποδοσφαιρική βιομηχανία, βγαίνουν από το γήπεδο. Αποδυτηριάκιας μιλάει.

Το να πουλάς Καρνέζηδες και Μαυρίες, Τοροσίδηδες και Τζιμπούρ δεν λέει κάτι που να γράφει στο ταμείο. Αλλοίμονο. Μία ανώνυμη εταιρεία της λαϊκής δυναμικής του Ολυμπιακού π.χ. και της ΑΕΚ, να περιμένει να βγάλει χαρτζηλίκι από την μεταπώληση, την παραχώρηση ενός αξιόλογου ποδοσφαιριστή.

Το ίδιο και στο εξωτερικό, όπου τα μεγέθη είναι διαφορετικά. Το μυστικό, η μεγάλη δύναμη μιας ΠΑΕ είναι το γήπεδο. Απ’ εκεί θα βγαίνουν τα χοντρά λεφτά για την ΑΕΚ. Γι’ αυτό ο Μελισσανίδης κι όλος ο μηχανισμός του ομίλου της AEGEAN υπηρετεί το μέγιστο στοίχημα της ΑΕΚ, το νέο γήπεδο.

Για ένα χρόνο περίπου ο Μελισσανίδης δεν θα έχει χρόνο να τσεκάρει την πορεία της ομάδας. Την έχει αφήσει σε χέρια καθαρά και αεκτζήδικα. Και κατάλληλα, όμως;

Επόμενο, ότι ο πρώτος που θα κριθεί είναι ο Τραϊανός Δέλλας, που τον είχε πάρει στην ΑΕΚ από την Ιταλία ο Μελισσανίδης. Προσωπικότητα με ειδικό βάρος ο ψηλός όσο έπαιζε μέσα στα αποδυτήρια. Με το ύφος του επιβαλλόταν στους συμπαίκτες του. Σαν προπονητής;

Δεν έχει χάσει ακόμα την παρτίδα ο Δέλλας. Πιθανόν να του λείπει το προπονητιλίκι. Να μην το έχει στο κεφάλι του.