ΣΩΣΤΗ «ΠΡΟΒΛΕΨΗ» ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

 

Δεν υπάρχει σωστή πρόβλεψη. Κατεδαφίζω κτίρια. Σου καθαρίζω την στοιχηματική σκέψη. Και μη βιάζεσαι να με σχολιάσεις για αρνητικό, αντιδραστικό, αιρετικό. Όχι τέτοια πράγματα.

Επαναλαμβάνω και δεν παίζω με τις λέξεις. Βάζω τόσες μάρκες στο τραπέζι. Γνωρίζω πριν κάτσει η μπίλια στον τροχό ποιο νούμερο θα προτιμήσει; Ούτε ο Θεός. Κανείς δεν το ξέρει.
Ποια πρόβλεψη τσαμπουνάς, λοιπόν. Παίζεις αυτό το αλογάκι στη κούρσα. Ξέρεις εκ των πρότερων ότι θα τερματίσει πρώτο; Το ότι είναι φαβορί, ότι είναι ταχύτερο, ότι είναι το καλύτερο στη συγκεκριμένη διαδρομή, ότι ο αναβάτης είναι γάτος, όλα αυτά δεν αποτελούν πρόβλεψη. Όλα αυτά είναι δεδομένα, τα οποία βέβαια τα λαμβάνεις υπ’ όψιν σου, όμως δεν είσαι σίγουρος ότι θα επαληθευθούν. Ότι θα επιβεβαιωθούν.

Δεν θα πεις ότι πρόβλεψες σωστά αν επιβεβαιωθούν τα δεδομένα. Δεν είναι προσωπική σου επιτυχία η πρόβλεψη.

Ο Ολυμπιακός π.χ. είναι η καλύτερη ομάδα από την αντίπαλο, ένα. Παίζει στο Καραϊσκάκη, δυο. Βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τρία. Καίγεται για τη νίκη, τέσσερα. Ο διαιτητής είναι σπαθής, πέντε. Όλα αυτά είναι δεδομένα. Κι ένα ακόμα ότι με τον συγκεκριμένο τάδε αντίπαλο ο Ολυμπιακός έχει παράδοση, μόνο νίκες. Λοιπόν;

Θα μιλήσεις για πρόβλεψη ''σωστή''; Έφθασα στο φινάλε. Στο στοίχημα η μαεστρία είναι το σωστό, το πετυχημένο'ποντάρισμα. Αυτό ναι, αν σου λέει κάτι. Και αναφέρομαι σ’ όλο το φάσμα του τζόγου.

Διαβάστε ακόμα:

Η άδικη θεά μιλάει στα τυχερά παιχνίδια