ΜΗΝΥΜΑ ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΚΑΘΑΡΟ ΣΑΝ ΤΟ ΧΙΟΝΙ

 

Αυτή η ιστορία με τον Σουμάχερ λέει. Ό, τι γνωστοποιείται και αφορά προσωπικά έναν επώνυμο, πετυχημένο και παγκόσμιο, κάτι έχει να σου πει. Το κουτσομπολιό, έτσι όπως υπηρετείται δημοσιογραφικά και κοινωνικά, έχει γελοιοποιήσει την «επαφή» του αγνώστου με το γνωστό, το διάσημο πρόσωπο.

Λέγαμε για τον Μίκαελ Σουμάχερ. Πού έπαθε τη ζημιά όχι στο πεδία της μάχης. Στο στίβο του ανταγωνισμού. Που βαδίζει πλέον για τον τζάμπα θάνατο, τον άδοξο, τον δίχως δόξα. Ποιος; Ο επαγγελματίας, ο καριερίστας σε μία δουλειά υψηλού κινδύνου. Οδηγός αυτοκινήτων με υπερβολικές ταχύτητες. Τράκαρε κάπου έχοντας τα πόδια του σε χιονοπέδιλα.

Όλα μέσα είναι. το ‘χουμε πει. Κάποια στιγμή τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη ζωή. Σε μία άλλη πίστα, όχι αυτή που ήξερε να χορεύει, κρατώντας τιμόνι ο Σουμάχερ γνώρισε για τα καλά το θάνατο. Κι αν γλυτώσει, δεν θα είναι ο ίδιος.

«Μήνυμα» Σουμάχερ. Μην ανοίγεσαι σε γήπεδο που δεν γνωρίζεις. Μην παίζεις ρόλο που δεν γνωρίζεις. Το παλληκάρι έκανε σκι σε απαγορευμένη περιοχή.