Ο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ FIFA ΠΟΥΛΑΕΙ ΗΘΙΚΗ

Πηγή: INTIME
 

Το πρώτο που θα πεις είναι ότι ο Γιόζεφ Μπλάτερ, το μεγάλο αφεντικό, το αφεντικό των αφεντικών, όπως λένε οι τσιτσιλιάνοι μαφιόζοι, ο κάπο ντι κάπι, πουλάει ηθική. Κι έτσι είναι. Όταν σου μιλάει για ηθική, για το ποιο είναι το καλό, ο φουκαράς, ο μπατήρης, ο τίποτας, τότε δεν έχει καμμία, μα καμμία αξία η κατήχησή του. Αποδυτηριάκιας μιλάει.

Την ηθική θα στην κάνει και θα στην επιβάλλει ο ανήθικος. Ο διεφθαρμένος. Ο διαπλεκόμενος. Ο εξουσιαστής. Διότι δεν μπορεί να διατηρήσει την εξουσία του, δεν μπορεί να καρπούται τα οφέλη της εξουσίας του, όταν στην κοινωνία παίζει μπάλλα το σύστημα ρεμπέτ ασκέρι. Αποδυτηριάκιας μιλάει.

Η Αμερική, η πλανηταρχία θα σου πει ότι είμαι ο μέγας σταυροφόρος της δημοκρατίας κι εγώ θα κυνηγήσω την τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, θα επιβάλλω την ειρήνη στη Λιβύη, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, όπου γουστάρω. Ό, τι γίνεται στον κόσμο, τα παγκόσμια μήντια τρέχουν να ρωτήσουν πώς το βλέπει ο Λευκός Οίκος. Όχι τι λέει ο Σαμαράς, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, της Ουγκάντα και της Αλβανίας.

Έτσι και ο Μπλάτερ. Ο αρχιμαφιόζος. Ο πατερούλης του διεθνούς ποδοσφαίρου. Ο αποφασίζων. Αυτό είναι καλό, σου λέει. Αυτό είναι κακό. Δηλαδή; Πουλάμε εμπόρευμα. Το ποδόσφαιρο. Αν  δεν φροντίσουμε εμείς για τους κανόνες του πολυεθνικού μαγαζιού, ποιος θα φροντίσει; Ο Σαββίδης και ο Αλαφούζος; Ο κάθε Μπέος και Ψωμιάδης της κάθε χώρας. Σε παρακαλώ.

Πρόβλημα, σου λέει, ο Εβραίος. Κάνουν θέατρο κάποια τσογλάνια ποδοσφαιριστές είτε για να εκβιάσουν πέναλτυ, είτε πέφτουν κάτω για να κερδίσει χρόνο η ομάδα τους. Χαλάνε την παράσταση, το σώου. Κάτι πρέπει να κάνουμε.

Προβληματίζεται ο άνθρωπος για το μαγαζί του. Για το προϊόν του. Επόμενο.