Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

 

Είδηση. Ειδησάρα. Γι’ αυτό το περιοδικό «REFEREE» του Νίκου Καραγιαννίδη και του Γιώργου Κολοκοτρώνη την έκανε πρωτοσέλιδο. Ενοποιούνται οι κανονισμοί του μπάσκετ σ’ όλο τον κόσμο. Όπου, δηλαδή, παίζεται η πορτοκαλί μπάλλα ο διαιτητής θα εφαρμόζει τα ίδια. Είτε στο ΝΒΑ, είτε στο Αφγανιστάν. Λέμε.

Η είδηση βγήκε από συνέντευξη του «καθεστωτικού» του ελληνικού μπάσκετ Γιώργου Βασιλακόπουλου στον Άγγελο Αρτελάρη, ο οποίος όταν έθιξε το θέμα ότι άλλα ισχύουν π.χ. στο ΝΒΑ κι άλλα στην Ευρωλίγκα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τοποθετήθηκε ξεκάθαρα: «Ξεκαθαρίζω ότι όλα αυτά είναι αρλούμπες και ανοησίες, με συνέπεια να οδηγούν στην αναρχία και στην περιθωριοποίηση του ενδιαφέροντος των φιλάθλων. Οι κανονισμοί επιβάλλεται να είναι ίδιοι σ’ όλο τον κόσμο. Ναι, ακόμα και στο ΝΒΑ.

»Σας αναφέρω ότι στο νέο σύστημα διακυβέρνησης, όπου μου έχουν αναθέσει την προεδρία, προβάλλαμε την τελική μας πρόταση και η οποία ενεκρίθη πριν από τρεις εβδομάδες στο Μπουένος Αϋρες, παρουσία και εκπροσώπων του ΝΒΑ. Οδηγούμαστε τάχιστα στην ενοποίηση. Η απονομή δικαιοσύνης πρέπει να είναι ενιαία.

»Δεν είναι δυνατό να εμφανίζονται διαφορετικοί κανόνες και ο καθένας να τους ερμηνεύει όπως αυτός θεωρεί σωστούς. Μετά το συνέδριο που θα γίνει την Άνοιξη θα επέλθει η ενοποίηση».