ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Πηγή: INTIME
 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή που παίζει με τους κανόνες του Χόλυγουντ στο ποδόσφαιρο. Το star system, που λένε. Που αγοράζει ό, τι αστραφτερό κυκλοφορεί στα παγκόσμια γήπεδα. Η «βασίλισσα» είναι εκείνη που άρχισε να ακολουθεί τις επιταγές της show business και μετέτρεψε την περισσότερο λαϊκή διασκέδαση σε αληθινή ποδοσφαιρική βιομηχανία. Και πολύ καλά έκανε.

Πώς να έπαιρνε τον Λεβαντόφσκι η Ρεάλ. Κάποια πράγματα δεν αγνοούνται. Με τίποτα δεν ξεχνιέται η τεσσάρα του Πολωνοεβραίου σκόρερ τον περασμένο Απρίλιο.

Θυμίζω ότι ο γκολτζής της Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε βάλει τέσσερα τεμάχια στην Ρεάλ, στα ημιτελικά του τσάμπιονς ληγκ.

Δεν τον πήρε η Ρεάλ τον Ροβέρτο Λεβαντόφσκι, τον πήρε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν Μονάχου, που είναι φανερό ότι τα έχει βάλει κάτω και τα μετράει μέχρι λεπτομέρειας, ποντάροντας ότι το φεγγάρι θα κρατήσει τουλάχιστον δυο-τρία χρόνια ακόμα. Έτσι θαρρούν. Στη Βαυαρία πάνε για επικυριαρχία στην Ευρώπη, βρίσκονται σε καλό φεγγάρι και αυτό το ‘χουν διαβάσει στα αστέρια.

Γκολτζής είναι ο Λεβαντόφσκι. Και παικταράς. Το εργαλείο. Θα πληρωθεί. Μετά χαράς θα του τα σκάει η μεγάλη ομάδα. Η ομάδα που φιλοδοξεί να πιάσει βιτρίνα στην πιο κεντρική, την πιο εμπορική λεωφόρο της γης.

Ο Λεβαντόφσκι δεν είναι μόνον αξία, είναι και φίρμα. Βεντέτα. Δεν πάνε πάντα και απαραίτητα μαζύ αυτά τα δύο. Η προσφορά, η χρησιμότητα ενός παίκτη από τη μια και από την άλλη το σταριλίκι του. Υπάρχουν παίκτες πολύτιμοι που γι’ αυτούς ή, τους άλλους λόγους αδικούνται σε δημοφιλία και σε λούσο.

Διαβάστε ακόμα:

Τα ακουμπάνε χοντρά όπως στους σταρ του σινεμά