ΧΡΥΣΗ ΓΚΟΜΕΝΑ Η «ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΝΑΛΝΤΟ

 

Σήμερα στέφθηκε ο δούλος του ποδοσφαίρου πρώτος γαμπρός της μπάλλας. Ό, τι είναι το Όσκαρ, το ύψιστο βραβείο για έναν σταρ του σινεμά, είναι και η «Χρυσή Μπάλλα» για τους κορυφαίους των κορυφαίων των γηπέδων, που ποτέ σε μία εποχή δεν μετριούνται περισσότεροι από τα δάκτυλα ενός χεριού.

Τρεις ήταν οι υποψήφιοι, ο πολυβραβευμένος Αργεντινός γκραν σουξέ υπερπαίκτης Λιονέλ Μέσι, ό,τι πιο εκλεκτόν έχει να παρουσιάσει το ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια, ο Γάλλος Ριμπερί, ένα λυκόσκυλο κομάντος και αυτό το παληόπαιδο, ο Ρονάλντο, γεννημένη και κακομαθημένη βεντέτα, ο οποίος μόνος του αποτελεί μία σχολή, έναν συνδυασμό υψηλής τεχνικής που έρχεται από παληά και μίας βιαιότητας από το ισχυρό σκελετικό του τύπο.

Φαβορί ήταν ο Πορτογάλος, που μόνο Πορτογάλος δεν φαίνεται. Κανένας φουκαραδισμός επάνω του, απεναντίας τον χαρακτηρίζει δίχως μέτρο η θρασύτητα και ο τσογλανισμός, στοιχεία απαραίτητα στον παραδοσιακό αλανιάρη, τον ποδοσφαιριστή που γεννήθηκε στις αλάνες.

Το αλανιάρικο αξεσουάρ δεν το έδιωξε από πάνω του ο Ρονάλντο, παρ’ ό, τι είχε την ευτυχία να εκπαιδευθεί «κολεγιακά» στις δύο μεγαλύτερες ομάδες του πλανήτη, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τη μία γκόμενα μετά την άλλη βάζει στο κρεββάτι του ο Ρονάλντο κι όλες τις έχει στην ξευτύλα. Το ξέρει ότι όλα τα πουτανάκια που του την πέφτουν, μοντέλες και τέτοιες, γνωρίζουν ότι αν τις αποδεχθεί ερωτικά θα εξασφαλίσουν επιτόπου πρωτοσέλιδα.

Για τον Ρονάλντο, η αληθινή χρυσή γκόμενα είναι μία. Η «Χρυσή Μπάλλα» που γι’ αυτούς που ξέρουν, την διεκδίκησε εκβιαστικά. Ηταν απίθανο, λοιπόν, ο μαφιόζος πρόεδρος της FIFA Γιόζεφ Μπλάτερ, που όλα περνάνε από το χέρι του, να μην κανονίσει τη ψηφοφορία έτσι που το Όσκαρ να το πάρει ο Πορτογάλος.

Διαβάστε ακόμα:

Το γκολ, η πιο ακριβή γκόμενα του Ρονάλντο