ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Πηγή: INTIME
 

Είμαι στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, να καλύψω το ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, ένα περίεργο απόγευμα πριν από 40 χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς. Και πώς να το θυμηθώ τώρα που γράφω γεμάτος οργή. Ο ΠΑΟΚ φταίει για τα νεύρα μου.

Σαράντα χρόνια, ρε, η ίδια κατάσταση. Σαράντα χρόνια, ρε, η ίδια κατάσταση. Σαράντα χρόνια, ρε, η ίδια κατάσταση. Κόλλησε η βελόνα; Το μυαλό των παοκτσήδων έχει κολλήσει.

Στο γήπεδο οι παοκτσήδες έχουν πολύ πιο έντονη παρουσία από τους πανιώνιους. Με το που φθάνει η μπάλλα στον Γιώργο Κούδα η ελπίδα σπαρταράει, θα μπει το γκολ, θα κερδίσουμε. Να, όμως, που για μια ακόμα φορά στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ δεν κερδισε. (στη φωτό διακρίνεται ο Κούδας σε αγώνα με τον Πανιώνιο που διεξήχθη το 1966 και έληξε ισόπαλος 2-2). Στο Αιγάλεω, στη Ριζούπολη, στο Καραϊσκάκη με Εθνικό, στην Κοκκινιά με Ιωνικό.

Σαράντα χρόνια, ρε. Και χθες τι έγινε με τον Πανιώνιο; Ένας ΠΑΟΚ από τα παληά. Ενας ΠΑΟΚ που δεν ανήκει στον λαό του. Ενας ΠΑΟΚ που δεν αγωνίστηκε όπως τον θέλει ο κόσμος. Ένας ΠΑΟΚ που πίκρανε πάλι τους παοκτσήδες. Μια ομάδα που με απογοήτευσε εμένα, που δεν είμαι ΠΑΟΚ αλλά τον θέλω να ‘ναι ΠΑΟΚ, γιατί διαφορετικά πονάει το ποδόσφαιρο.

Σαράντα χρόνια, ρε. Και ακόμα δεν ξεκίνησε η επανάσταση. Είναι φοβερό. Ο ΠΑΟΚ τα έχει όλα, δεν του λείπει τίποτα κι όμως σαράντα χρόνια είναι ίδιο πράγμα. Και δεν κάνει την ανατροπή. Και ποιος θα δώσει το σύνθημα για την επανάσταση; Ο ίδιος ο λαός του ΠΑΟΚ. Ποιος άλλος;

Ποιος Σαββίδης, ποιο κράτος, ποιος Στέφενς, ποιοι παίκτες, ποιες εφημερίδες. Όλοι αυτοί είναι έτοιμοι να σκύψουν στον γίγαντα. Ένας είναι ο γίγαντας, ό λαός, που όμως μετατρέπεται σε νάνο, όταν δεν ξέρει την δύναμή του, όταν περιμένει από τους άλλους να πάνε στη βρύση να φέρουν μια στάμνα νερό.

Τι μπορεί να κάνει ο λαός του ΠΑΟΚ; Με την στάση του να στέλνει το μήνυμα της εξέγερσης, όχι της μοιρολατρίας, της πλαστικής ελπίδας και το παραμύθι για μικρά παιδιά.

Να λάβει πρώτος το μήνυμα ο Σαββίδης ότι δεν μπορεί να παίρνει στα χέρια του τις τύχες ενός θηρίου και να το στέλνει γατάκι στην Νέα Σμύρνη. Δεν έχασε απλά 2-0 από τον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν το λιγώτερο. Δεν βγήκε στο γήπεδο για να κερδίσει. Άγραφτη στην ψυχή της ομάδας η θέληση, ότι ήρθαμε να νικήσουμε, ότι δεν φεύγουμε από εδώ χωρίς τη νίκη.

Διαβάστε ακόμα:

Πλουσιότερος απ` όσο νομίζαμε ο Σαββίδης