ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΒΑΝΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟ

Πηγή: INTIME
 

Για σιγά, ρε Μελισσανίδη. Δίνεις, λέει, τη συμπαράσταση σου στον Θωμά Μαύρο, τον πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή, τον αρχιγκολτζή, κορυφαίο Έλληνα που φόρεσε τη φανέλλα της ΑΕΚ. Τι θέλεις να μας πεις, δηλαδή; Μήπως ότι κι εσύ σαν άνθρωπος που μπήκες στο παιχνίδι για να βοηθήσεις την ΑΕΚ είσαι της πλάκας διοικητικός παράγοντας όπως ο Θωμάς Μαύρος.

Δεν το πιστεύω. Αντί να καταδικάζεται η διοικητική εμπλοκή του Θωμά Μαύρου στην ΠΑΕ ΑΕΚ παίζεται το μελό έργο της συμπάθειας προς το πρόσωπό του. Για σιγά, ωρέ πατριώτες.

«Ήθελα να βοηθήσω» είπε ο Θωμάς Μαύρος όταν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του. Το παλληκάρι μας δουλεύει. Επειδή, δηλαδή, ήξερε να βάζει γκολ αυτό είναι προσόν για να μπορέσει να ξελασπώσει μια καταχρεωμένη ανώνυμη εταιρεία. Με ποια φόντα;
Η απόλυτης ανευθυνότης. Ένας Θωμάς Μαύρος δέχεται να γίνει πρόεδρος, αφεντικό, διευθύνων σύμβουλος, ταμίας, γραμματέας, φαρισαίος σε μια ΠΑΕ και δεν έχει ευθύνη! Πρωτάκουστο.

Στην Ελλάδα ο κόσμος είναι για κλωτσές. Δεν έχει μάθει να ζητάει ευθύνες απ’ αυτούς που αναλαμβάνουν αξιώματα και πόστα. Πρωθυπουργοί, υπουργοί, δήμαρχοι, διοικητές επιχειρήσεων. Όλοι τους ξεσκίζουν το ταμείο. Με ποια λογική δεν είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο ακόμα κι αν δεν βάλουν δραχμή στην τσέπη;

«Ήθελα να βοηθήσω» είπε ο Μαύρος. Ανέκδοτο. Δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει. Άρα, δεν έπρεπε να αναλάβει. Κι αυτό αφορά τους πάντες. Αν δεν μπορείς κάθεσαι σπίτι σου. Και όποιος αναλαμβάνει τη θέση, τότε μαζύ αναλαμβάνεις και τις ευθύνες.

Τον βάλανε μπροστά τον Μαύρο για να καλυφθούν οι πονηροί κι ο Θωμάς, ο πιστός υπηρέτης της ΑΕΚ, για κάποιες ημέρες έπαιξε το παιχνίδι τους.

Για σκέψου. Ναι, για σκέψου το άλλο το τρομερό. Να μας πει αύριο ο Μελισσανίδης που προσωπικά ανέλαβε όλο το έργο της αναγέννησης της ΑΕΚ, «Ό,τι μπορούσα έκανα, εγώ ήθελα να βοηθήσω…». Φοβερό. Εφιαλτικό. Να τα κάνει μαντάρα ο Μελισσανίδης και να μας πει «Τι φταίω εγώ, ρε παιδιά…, με βαράτε κιόλας που ήθελα να βοηθήσω;».

Διαβάστε ακόμα:

Οπως το στενό που έπαιζε πιτσιρικάς ο Μπάμπης