ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΕΛΕΙΨΕ Ο ΒΑΡΒΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πηγή: INTIME
 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για πολλούς θεωρείται η μεγαλύτερη ομάδα στον πλανήτη. Για κάποιους άλλους αυτή που είναι δημοφιλέστερη είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Κάποιοι άλλοι θα σου πουν ότι το καλύτερο ποδόσφαιρο το έχει παίξει η Μπαρτσελώνα, ίσως η Λίβερπουλ, η Μίλαν, η Γιουβέντους. Μην πάμε πιο πίσω στην ουγγρική Χόνβεντ, στην αυστριακή Ραπίντ.

Ποιος, ρε, την έκανε μεγάλη την Ρεάλ, την Μπάγερν, την Μάντσεστερ, την Άρσεναλ, την Ίντερ; Σταματάμε την κουβέντα αν μου πεις ο λαός της ομάδας. Αυτό δεν θα μου το έλεγε ούτε η Αλέκα Παπαρήγα και ο μακαρίτης Χαρίλαος Φλωράκης που μας ζάλιζαν τον έρωτα για τον λαό.

Φοβερά πράγματα. Επειδή ο λαός ψηφίζει να τον χαρακτηρίσουμε κυρίαρχο των εξελίξεων. Ανέκδοτο για την Μικρή Λουλού. Επειδή ο κόσμος πάει στο γήπεδο γι’ αυτό η ομάδα πάει καλά.

Ένας άνθρωπος, ρε, ικανός και βρωμιάρης έκανε βασίλισσα τη Ρεάλ. Όπως κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες, όχι απαραίτητα ποδοσφαιριστές και προπονητές, δούλεψαν στο προσκήνιο και το παρασκήνιο πριν 100 χρόνια κι έκαναν μεγάλο τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε στη θέση του Παναθηναϊκού σήμερα να ήταν ο Αθηναϊκός, ο Απόλλων Αθηνών.

Δεν ακυρώνεται η προσφορά, η ενέργεια ενός ατόμου, κάποιων ατόμων για να δημιουργηθεί μια μεγάλη ομάδα, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός.

Βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Μ’ έναν άλλον άνθρωπο, όχι π.χ. τον Μπατατούδη ή, τον Γούμενο και τον Ζαγοράκη, ο ΠΑΟΚ θα ήταν άλλος, όχι αυτός που είναι σήμερα. Ο λαός του ΠΑΟΚ, ο λαός της κάθε ομάδας, είναι για να ακολουθούν, όχι να οδηγούν, όχι να κτίζουν.

Αυτές είναι οι σκέψεις του αποδυτηριάκια, με αφορμή την περίπτωση του Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μετά τον Ολυμπιακό αποσύρθηκε και από τις επιχειρήσεις του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης έπρεπε να δώσει τον Τζιμπούρ στον ΠΑΟΚ