Ο ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

 

Γιουσουφάκι του Παναθηναϊκού ήταν ο ΟΦΗ για πολλά χρόνια. Αυτό θαρρούσε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα και δικαιολογημένα. Ανάμεσα στις δύο ομάδες, που συμμετείχαν στο ίδιο πρωτάθλημα υπήρχαν ατελείωτα αλισβερίσια.

Αυτό που λέγεται “παράρτημα” το μάθαμε στο εγχώριο ποδόσφαιρο από τις φήμες, τις βρώμες, ακόμα και τις καταγγελίες για ό, τι συνέδεε την ΠΑΕ των Βαρδινογιάννηδων, του Παναθηναϊκού, με την ΠΑΕ της ιδιαίτερης πατρίδας τους, τον ΟΦΗ.

Με μια κουβέντα, ακόμα και στον οπαδικό κόσμο του Παναθηναϊκού υπήρχε η βεβαιότητα ότι “βοηθιέται” ο ΟΦΗ για να ανοίγει τα πόδια του, οπότε παίζει με την ομάδα της οικογένειας Βαρδινογιάννη και να δυσκολεύει τους ανταγωνιστές του τριφυλιού, Ολυμπιακό, ΑΕΚ.

Με την ευκαιρία ότι προχθές Σάββατο συναντήθηκαν ΟΦΗ και Παναθηναϊκός στο ματς 1-1 ο αποδυτηριάκιας διαβάζει κάποιες σελίδες από τη Βίβλο των κρυφών αλλά και φανερών σχέσεων των δύο ομάδων. Κατ' αρχήν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν της οικογένειας Βαρδινογιάννη, με αφεντικό εν λευκώ τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ο ΟΦΗ δεν ήταν ομάδα της οικογένειας, αλλά προσωπικά του Θόδωρου Βαρδινογιάννη. Τι σημαίνει αυτό;

Κάθε Τρίτη, ώρα μία το μεσημέρι, γινόταν το καθιερωμένο meeting για τον Παναθηναϊκό, στο γραφείο του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Πώς πάει η ομάδα, τι πρέπει να γίνει, τι τρέχει σε ΕΠΟ Ζομπογιώργο, ΕΠΑΕ Δέδε, Διαιτησία κλπ.

Ακόμα και την ημέρα που η τεθωρακισμένη μερσεντές του Βαρδή δέχθηκε την επίθεση από την 17 Νοέμβρη η σύσκεψη της Τρίτης έγινε κανονικά, διότι ο Βαρδής δεν ήθελε να την αναβάλλει. Ας ήταν έτοιμη να λιποθυμήσει η σύζυγός του Μαριάννα από την αγωνία της.

Κανένα από τα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που ήταν πάντα παρόντα στη σύσκεψη της Τρίτης, στα γραφεία της Μότορ Όιλ επί της Καραγεώργη Σερβίας, δεν ανέφερε οτιδήποτε που να δηλώνει πως ο ΟΦΗ είναι στο τσεπάκι μας. Ακόμα και σαν υποψία να έπαιζε κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ύβρι σε βάρος του Θόδωρου Βαρδινογιάννη, που πέθανε το 1996.

Ο αποδυτηριάκιας σήμερα απομυθοποιεί το θρύλο σύμφωνα με τον οποίο ο ΟΦΗ είχε σχέση εξάρτησης και υποταγής με τον Παναθηναϊκό. Μια ιστορία που επικοινωνιακά λειτουργούσε στα όρια του διασυρμού του Παναθηναϊκού. Τέλος πάντων, το τι ακριβώς συνέβαινε όφειλε να το γνωρίζει ο σημερινός προπονητής του Παναθηναϊκού, Αναστασίου που υπήρξε παίκτης του ΟΦΗ.

Πώς είναι δυνατόν ο ΟΦΗ να βοηθιέται με κάθε τρόπο, όχι μόνον επειδή με παίκτες, από τον Παναθηναϊκό και στα μεταξύ τους παιχνίδια να γίνεται σκοτωμός; Μέχρι πρωτάθλημα έχασε ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ σε ματς στη Λεωφόρο!

Θα πούμε πολλά, ας σταθούμε σ' αυτήν την περίπτωση. Ο Λευτέρης Πουπάκης, άλλοτε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, είναι ασθενής και ο ΟΦΗ βγαίνει στη Λεωφόρο με γκολκήπερ κάποιον Σίδερη. Με νίκη ο Παναθηναϊκός παίρνει το πρωτάθλημα. Ο Σίδερης δεν αφήνει να περάσει τίποτα μέσα. Το παλληκάρι πιάνει τα πουλιά της ζωής του.

Μέχρι που ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού τρελλαμένος πλησιάζει στην εστία του Σίδερη και τον παρακαλεί, τον απειλεί: “Άσε τη μπάλλα να μπει...”. Τελικά, ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε κι έχασε το πρωτάθλημα από το παράρτημα.

Άλλη φάση. Από το Ηράκλειο πέρασαν με νίκη ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Στο ματς με Παναθηναϊκό πίσω από τον τερματοφύλακα Κωνταντίνου οπαδοί του ΟΦΗ δεν σταματούν να φωνάζουν: “Τσιμπούκια μας κάνει - η Μάρθα Καραγιάννη”.

Τραβάει ένα βολέ ο Καψής και με πλασέ ισοφαρίζει 1-1 ο Ρότσα. Στο 90' μια άλλη βαθειά μπαλιά και με κεφαλιά ο Παναθηναϊκός κάνει το 1-2. Οπότε ο Κωνσταντίνου στρέφει προς την εξέδρα, σ' αυτούς που τον βρίζανε, και τα δείχνει.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού συνελήφθη επειδή έκανε επίδειξη στους όρχεις του, μετά από μήνυση δύο οπαδών του ΟΦΗ. Έπεσε και στον μετέπειτα διάσημο εισαγγελέα Τσεβά και ο Μπίλυ την έβγαλε στο κρατητήριο. Ο οποίος Κωνσταντίνου αργότερα, με τον Κολιτσιδάκη, όπως πολλοί άλλοι από τον Παναθηναϊκό, κατέληξε στον ΟΦΗ. Έχουμε να πούμε κι άλλα.

Διαβάστε ακόμα:

Ασεμνες χειρονομίες Αλέφαντου στον Παναθηναϊκό