Ο ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΙΝ 42 ΧΡΟΝΙΑ

Πηγή: INTIME
 

Μικρή σημασία έχει, αλλά να “αποκαταστήσουμε” την Ιστορία. Γράφτηκε, λοιπόν, ότι για πρώτη φορά ανακοινώθηκε μεταγραφή ποδοσφαιριστή στο γήπεδο. Αυτή του τερματοφύλακα Ρομπέρτο που παραμένει για τέσσερα χρόνια ακόμα στον Ολυμπιακό. Έγινε στο ματς πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, στο Καραϊσκάκη.

Παρόμοιο γεγονός συνένβη στο ίδιο γήπεδο πριν 42 χρόνια! Στον Ολυμπιακό επί Νίκου Γουλανδρή, μια ημέρα όπου το Καραϊσκάκη δεν ήταν απλά κατάμεστο, αλλά έβγαζε φωτιές πεινασμένης φανατίλας από τους γάβρους.

Φοβερές εποχές εκείνες. Μόλις πριν από ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός είχε φθάσει στον τελικό της Ευρώπης και η αντιπαλότητα του κόσμου δεν ήταν με τη χούντα των συνταγματαρχών αλλά ανάμεσα σε γάβρους και βάζελους.

Φιλικό παιχνίδι έδινε ο Ολυμπιακός, μια καθημερινή, μια εργάσιμη ημέρα, πολύς κόσμος δεν μπόρεσε να μπει στο γήπεδο, είχε μείνει απ' έξω, και ξαφνικά, στο ημίχρονο, ακούγεται η μεγάλη είδηση. Ο Μιγκέλ Νικολάου, παραμύθι φούρναρης Έλληνας ομογενής, υπέγραψε στον Ολυμπιακό. Το σώσε!

Τον παίκτη, που είχε και προβλήματα τραυματισμού, τον πάσαρε ο πονηρός Κεφαλονίτης μάνατζερ, όπως τον επίσης σάπιο, επίσης Αργεντινό τερματοφύλακα Αλμπέρτο Πολέτι. Ποιος ασχολούνταν αν οι παίκτες ήταν πράγματι ελληνικής καταγωγής, αν μπορούσαν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό. Αρκεί που δεν τους πήρε ο Παναθηναϊκός, αναφέρομαι ειδικά στον δίμετρο Μιγκέλ Νικολάου.

Άλλο να το γράφω, άλλο να το ζήσεις. Για μέρες παιζόταν μάχη ποιος θα πάρει τον Νικολάου, ο Παναθηναϊκός ή, ο Ολυμπιακός. Κι όταν τα μεγάφωνα ξέρασαν ότι έκλεισε η μεταγραφή του Νικολάου, χωρίς υπερβολή, το Καραϊσκάκη σείστηκε. Φοβήθηκα ότι υπέστη ρωγμές. Τρισευτυχισμένα τα γαβράκια, άνθρωποι οικογενειάρχες, με άσπρα μαλλιά, πανηγύριζαν όρθιοι, αγκαλιαζόντουσαν.

Διαβάστε ακόμα:

Εσκασε η μπάλα και το πόδι στο γύψο