ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΕΡΝΕΣΤΟΣ

 

Δεν τον πιάνει το μάτι στου τον Βαλβέρδε. Φάτσα μανιαμούνια. Δεν θα τον έπαιρνα ποτέ στην ομάδα μου για προπονητή.

Εδώ και 40 χρόνια τα ζάρια έχουν πέσει και δεν αλλάζει τίποτα. Ο αρχηγός στο ποδόσφαιρο είναι ο προπονητής. Απ' αυτόν αρχίζει η ομάδα. Απ' αυτόν εξαρτάται η πορεία της ομάδας. Αυτός είναι που μπορεί να θάψει έναν παίκτη, όπως και να τον ανεβάσει αγωνιστικά και χρηματιστηριακά.

Τον προπονητή, λοιπόν, τον θέλω ηγετικό. Προσωπικότητα. Να μου προκαλεί εμπιστοσύνη, αλλά και να εμπνέει τους παίκτες. Να, όμως, που υπάρχουν και προπονητές αντιβεντέτες, όπως ο παραμύθι φούρναρης Βάσκος Ερνέστος Βαλβέρδε. Κατά τα άλλα σοβαρός κύριος, χαμηλών τόνων βέβαια, καμμία σχέση με τον επιδειξία Μουρίνιο.

Γράφουμε για τον Βαλβέρδε, με την ευκαιρία ότι σήμερα συμπλήρωσε τα 51 του χρόνια, γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1964, για να σημειώσουμε το εξής. Όσο να 'ναι μας φαίνεται ψιλοπερίεργο που κάποιος παίκτης ή, προπονητής που πέρασε από ελληνική ομάδα συνεχίζει την καριέρα του σ' ένα επίπεδο ανώτερο απ' αυτό που τον είχαμε τοποθετήσει. Γιατί; Επειδή παίρνουμε σα δεδομένο το χαμηλώτερο επίπεδο, δηλαδή την Ελλάδα.

Ο Βαλβέρδε ήρθε δυο φορές στον Ολυμπιακό και έφυγε με πρωταθλήματα. Θα μπορούσε να είχε αποτύχει, εννοώ να θεωρούνταν αποτυχημένος. Κι όμως, να που κάνει σουξέ σε πρωτάθλημα καλύτερο από το ελληνικό, στο ισπανικό. Πέερυσι έβγαλε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο τσάμπιονς ληγκ και φέτος μετά από ένα κακό ξεκίνημα την έχει οδηγήσει για την ώρα στην ασφάλεια. Ποιος; Ο μανιαμούνιας.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν είναι ντροπή η ήττα με 4-0 της Ρεάλ