Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

 

Πολύ καλός μαθητής είναι ο Αντετοκούνμπο. Δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία για την πρόοδο που σημείωσε, που σημειώνει στο ΝΒΑ. Άλλος ήταν αυτός που πήγε στην Ελλάδα, άλλος είναι σήμερα. Και επειδή είναι άριστος μαθητής ο σημερινός Αντετοκούμπο δεν θα έχει και πολύ καλή σχέση μ' αυτόν που θα είναι μετά από έναν χρόνο.

Μαθητής σημαίνει ΕΓΩ μαθαίνω, όχι ότι με μαθαίνει ο δάσκαλος, ο προπονητής, ο ατζέντης, ο οποίος είναι δίπλα στον παίκτη, είτε αυτός είναι αθλητής, είτε καλλιτέχης, λογοτέχνης, επιστήμονας, οτιδήποτε.

Παιδάκια, γεννιόμαστε μαθητές, αυτή είναι η κουβέντα του αποδυτηριάκια. Και μέχρι να πεθάνουμε είμαστε μαθητές. Επειδή μέχρι το τέλος της ζωής μας έχουμε πάντα κάτι να μάθουμε.

Ηδονή! Αυτό είναι η μάθηση. Αν δεν νοιώθεις την πείνα για μάθηση δεν θα γίνεις καλός μαθητής. Αν δεν νοιώθεις τον οργασμό που σου προσφέρει η ηδονή της μάθησης, τότε τραίνο πας και τραίνο γυρίζεις.

Με την ευκαιρία ότι ο Αντετοκούνμπο έγινε ο πρώτος Έλληνας ρούκυς, έπαιξε σε ματς τω νεοεμφανιζόμενων στο All Star Weekend του ΝΒΑ, με ιδιαίτερη επιτυχία, αυτό λέμε. Ότι το παλληκάρι όλο και μαθαίνει. Δεν σταματά να μαθαίνει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο αθλητισμός τον έκλεψε από τη λογοτεχνία