ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΠΑΛΛΑ

 

Δεν υπάρχει σκέτο εμπόριο καυσίμων. Πακέτο είναι και το λαθρεμπόριο. Αυτά πάνε μαζύ, όχι μονάχα στον Πειραιά. Σ' όλα τα λιμάνια του κόσμου που κυκλοφορούν παπόρια θα στηθεί η δουλειά. Και τρώνε όλοι, όταν πάει ρολόι η πατέντα.

Στο κόλπο και τελωνειακοί, μπάτσοι, άνθρωποι του ΣΔΟΕ. Δεν γίνεται δουλειά διαφορετικά. Και το κράτος χάνει φόρους και δασμούς. Και οι πολιτικοί για χρόνια έκαναν το κορόιδο.

Ο πρώτος στην Ιστορία αρχιμαφιόζος στο λαθρεμπόριο πετρελαίου που ξεκίνησε στο λιμάνι του Πειραιά ήταν πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας. Το αναφέρω σαν απλή επιβεβαίωση ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου πάντα, ακόμα και σήμερα, είναι “οικείος” σε ανθρώπους της νύχτας και του εγκλήματος.

Από ένα καρνάγιο, στα πέριξ του Πειραιά, λίγο μετά τον πόλεμο ξεκίνησε η λαθρεμπορία και από τη δεκαετία του '70 μπήκαν οι βάσεις και το έργο γινόταν ασύδοτα και σχεδόν “φανερά”.

Έκπληξη η σύλληψη του Γιωργάκη Σπανού, του μεγαλομετόχου του Ατρόμητου Περιστερίου, μάλιστα σαν υπόπτου αρχισυμμορίτη της εγκληματικής οργάνωσης που έκανε λαθρεμπορία.

Πρώτον διότι είχε την προηγούμενη περιπέτεια του πατέρα του Μιχάλη, που είχε κατηγορηθεί για τον ίδιον λόγο. Και δεύτερον, διότι ο Γιώργος Σπανός μόνον κοψιά γκάγκστερ δεν έχει.

Διαβάστε ακόμα:

Με βουλευτές, όχι με πειρατές και μαχαιροβγάλτες