ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ “ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΔΡΑ” ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ

Πηγή: INTIME
 

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που είναι μισό τσιγάρο δρόμο από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας είχε κτιστεί εκτός πόλεως. Έτσι είναι. Δεν φτιάχνεις ένα τόπο αναπαύσεως και θεραπείας μέσα στην Αθήνα. Το φτιάξανε το νοσοκομείο έξω από την Αθήνα.

Το ίδιο έγινε και με τον Ερυθρό Σταυρό. Κι αυτό το νοσοκομείο όταν το φτιάξανε το κτίσανε έξω από την Αθήνα. Η οποία Αθήνα, βέβαια, παρ' ότι είναι πρωτεύουσα δεν είχε άλλη τύχη από το να μοιάζει με μπουρδέλο. Από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την Πεντέλη που έφθασε.

Η έκπληξη θα ήταν η μπουρδέλο κοινωνία να αναπτύσσεται με τρόπο μη μπουρδελιάρικο. Το σχολείο θα γίνει σε χώρο ακατάλληλο. Οι πολυκατοικίες θα φυτρώσουν κολλητά και σε ναούς.

Η κουβέντα γίνεται για το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ο Καμίνης, λέει, είπε ότι θα το γκρεμίσει το γήπεδο. Και από τον Πανθηναϊκό λένε ότι ο δήμαρχος εξυπηρετεί συμφέροντα τρίτων. Φαιδρότητες. Και ο Κακλαμάνης, πρώην και υποψήφιος δήμαρχος λέει “Εγώ δεν θα το γκρεμίσω το γήπεδο”. Το πάνε για σκετς επιθεωρήσεως.

Είναι δυνατόν κοτζάμ Παναθηναϊκός να βολεύεται μ' ένα γήπεδο που έγινε πριν από το 1821; Μία μάντρα. Ένα καλύβι. Και μόνο ότι υπάρχει ακόμα αυτό το έκτρωμα αποτελεί ντροπή για τον Παναθηναϊκό, την πρωτεύουσα, την Ελλάδα.

Όχι, σου λένε, από τον Παναθηναϊκό. Επειδή εδώ και 100 χρόνια είμαστε ανίκανοι να αποκτήσουμε ιδιόξτητο γήπεδο για τον Σύλλογο τον Μεγάλο, γι' αυτό θέλουμε την ιστορική μας έδρα, την παράγκα μας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Αγγελος άνοιξε φτερά στη Λεωφόρο