ΠΡΟ-ΠΟ ΜΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ

 

Το πρώτο παιχνίδι, το υπ’ αριθμ 1, στο πρώτο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, που κυκλοφόρησε σα σήμερα πρώτη Μαρτίου, το 1959, ήταν το ντέρμπυ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Όχι, επειδή με διαβάζουν και προληπτικοί, δεν θα αναφέρω το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνος, δηλαδή αν έκατσε «1», «Χ» ή «2».
Μόνον να πω ότι μέσα στους ενδεκάρηδες, αυτοί που είχαν προβλέψει τα 11 ματς από τα, τότε, 12 του δελτίου ήταν και δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Οι μακαρίτες Βαγγέλης Πανάκης και Λάκης Πετρόπουλος.

Μιλάμε για εποχή που ακόμα το πρωτάθλημα δεν έχει αποκτήσει μόνιμη μορφή. Είναι η τελευταία σαιζόν που το «πρωτάθλημα Ελλάδος», πριν χαρακτηριστεί «Α΄εθνικής», συγκροτείται κάθε χρόνο κατά βάσιν από τις πρωταθλήτριες, δευτεραθλήτριες των τοπικών πρωταθλημάτων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και επαρχίας.

Να, γιατί στο Νο1 Δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ περιλαμβάνονταν π.χ. τα ματς Ερμής Πειραιώς-Δόξα Πειρ., Δάφνη Αθηνών-Α.Ε. Νέας Ιωνίας.
Το Δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ, το πρώτο της Ιστορίας, έκανε τζίρο στη σούμα 1.004.748 δραχμές, δηλαδή γύρω στις 3.000 ευρώ. Κάτι άλλο; Ο ΟΠΑΠ στα δελτία είχε διαφήμιση για τις νοικοκυρές! Χλωρίνη '' Κλινέξ''. Και '' Κλυν'', απορρυπαντικά για την κουζίνα. Πόσα πράγματα άλλαξαν στην Ελλάδα, όμως χωρίς οι Έλληνες να αλλάξουν ποτέ. Και γιατί να αλλάξουν.

Διαβάστε ακόμα:

Φύτεψαν το δένδρο και δεν το ξέχασαν