ΒΕΛΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Δεν είπε τίποτα καινούργιο ο κύριος Σταμάτης Βελλής για το πόσο βρώμικο και διαπλεκόμενο είναι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ο τρόπος, όμως, που τα έχωσε στην εκπομπή του σαγώνια ήταν συγκλονιστικός. Επειδή ο άνθρωπος δεν μίλησε σα θύμα μόνον, ότι αυτή η ελεεινή και τρισάθλια κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο θίγει την ομάδα του, τον Απόλλωνα Αθηνών.

Ο Βελλής μίλησε σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Σαν άνθρωπος που έχει την ευθύνη μιας ιστορικής ομάδας. Σαν Έλληνας πολίτης. Σαν Έλληνας φορολογούμενος. Και με τις κουβέντες του, τις ατάκες του, ζωγράφισε την πραγματικότητα. Με μια γλώσσα όχι της διαμαρτυρίας και του παραπόνου, αλλά του χειρουργείου, του ανατόμου. Ωμά. Ψυχρά.

Και δεν υπάρχει καμμία δυσφήμηση του ποδοσφαίρου. Αφήστε αυτό το παραμύθι. Κανένας Βελλής και κανένας Βεληγκέκας που ελέγχει το ποδόσφαιρο δεν είναι άξιος να δυσφημήσει το ποδόσφαιρο. Δεν καταλάβατε. Να στο εξηγήσει ο αποδυτηριάκιας.

Τον Μαρινάκη μπορεί να δυσφημήσει ο Βελλής. Τον Ολυμπιακό, την διαιτησία, την ΕΠΟ, την αθλητική δικαιοσύνη, τις ομάδες τσατσόνια του πρωταθλήματος. Όχι το ποδόσφαιρο. Όλοι αυτοί είναι κάτω από το ποδόσφαιρο.

Όπως ο Βελλής μπορεί να δυσφημήσει τον εαυτό του. Να τον αυτοδυσφημήσει για όσους δεν συμφωνούν σ’ όσα υποστηρίζει. Όχι το ποδόσφαιρο. Δεν το κατάλαβα.

Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Αυτό που είναι. Γιατί να μειώνεται, να δυσφημείται το ποδόσφαιρο επειδή κάποιοι που μπερδεύονται με το ποδόσφαιρο είναι λεχρίτες;

Διαβάστε ακόμα:

Θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα