ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΤΣ Ο ΑΣΤΗΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Γίνονται στημένα ματς. Πάντα. Ακόμα και στα καλύτερα σπίτια. Το καταραμένο συμφέρον. Η ευλογημένη από τον διάβολο κονόμα που βάζει στο κόλπο και αξιοπρεπείς κυρίους. Τι μπορεί να κάνει ένας διαιτητής όταν ψυλλιαστεί ότι το παιχνίδι είναι μιλημένο;

Κάποια κοράκια όταν είναι μέρος του έργου, τότε είναι επόμενο να κάνουν το κορόιδο. Σα να μη συμβαίνει τίποτα συνεχίζουν να σφυρίζουν σ’ ένα ματς που περισσότερο μοιάζει με παράσταση, όχι με αναμέτρηση δυο ομάδων. Α, όμως, ο διαιτητής δεν είχε πλησιαστεί προηγουμένως, τότε το λιγώτερο είναι να αισθάνεται σαν όρθιος μαλάκας.

Τι κάνω εδώ, θα σκεφθεί ο μίστερ ρέφερυ. Το παιχνίδι είναι σικέ, κι εγώ απλά νομιμοποιώ ένα προκατασκευασμένο αποτέλεσμα. Λοιπόν; Στο ερώτημα μας, τι πρέπει, τι μπορεί να κάνει ο διαιτητής όταν δυο παίκτες από τη μια πλευρά είναι γυψωμένοι. Πιθανόν δυο από τη μια και δυο από την άλλη ομάδα να παίζουν σα να είχαν προσυνενοηθεί  για το πώς θα κάτσει ο αγώνας. Ο διαιτητής τι κάνει;

Τίποτα δεν κάνει. Δεν έχει καμμία δικαιοδοσία να παρέμβει. Να διακόψει το παιχνίδι. Το μόνο που του μένει είναι να καταγράψει ό,τι είδε, ό,τι άκουσε, ό,τι υποψιάστηκε και να ενημερώσει το αρμόδιο ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ όργανο το οποίο τον είχε ορίσει να σφυρίξει.

Κανένα διαιτητικό όργανο έχει την εξουσία να τιμωρήσει παίκτες και ομάδες για στημένο παιχνίδι. Αυτή είναι δουλειά των ποδοσφαιρικών αρχών.

Διαβάστε ακόμα:

Διαιτητής στο γήπεδο με ποδήλατο