ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ

Πηγή: INTIME
 

Το έχει πει ο Νιόνιος ο Σαββόπουλος, ο γκαρντάσης, από παληά. «Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε». Τι βαλκανικότερο, λοιπόν, από το χθεσινό ντέρμπυ του Αρη με τον ΠΑΟΚ; Οι άνθρωποι ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Συνέχισαν και μετά τη λήξη το κάφρο - πάρτυ της ποδοσφαιρική αλητείας.

Οι δηλώσεις ήταν εμετικές. Ακόμα και παίκτες κατέβασαν καντήλια και εικόνες. «Ο νεκρός ανασταίνεται το Μεγάλο Σάββατο και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε» είπε ο Κλάους ο Αθανασιάδης. Και ο ΠΑΟΚ στον λογαριασμό του στο twitter το έκανε πιο συγκεκριμένο, να καταλάβουν και όσοι δεν κατάλαβαν. Νεκρός είναι ο Αρης και ο διαιτητής εκείνος που προσπάθησε να τον αναστήσει.

Δεν χρειάζεται να κάνουμε θρησκευτικά περί Αναστάσεως του Λαζάρου και του Χριστού. Ούτε να βάλουμε κάτω τη διδασκαλία του Κυρίου τον οποίο επικαλέστηκε ο Κλάους. Προφανώς, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ προσπαθεί να καλύψει το κενό του Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός, όμως, έκανε τις μαγκιές του στο γήπεδο κι όχι στην ασφάλεια της μεικτής ζώνης.

Παρακάτω. Κρίστι Βαγκέλι του Αρεως: «Θέλαμε να κερδίσουμε την ομάδα που παίζει σε όλο το πρωτάθλημα φιλικά παιχνίδια και σήμερα ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο». Ψιλοακατανόητη δήλωση; Θέλει να πει ο παίκτης όταν παίζεται το «αληθινό» ποδόσφαιρο, δηλαδή όταν στο γήπεδο κοντράρονται άντρες με άντρες, εκεί έδειξε ο ΠΑΟΚ ότι δεν τα έχει κάτω από το σλιπάκι του;

Μη λησμονήσουμε και το κενό, που κάλυψαν με επιτυχία οι σεκιουρητάδες των δυο αντιπάλων. Πλακώθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές, προφανώς για να δικαιολογήσουν το μεροκάματό τους.

Είπαμε. Εδώ είναι Βαλκάνια. Ισοπέδωση των πάντων, κύριοι. Φαιδρότητες, αλητείες, τραμπουκισμοί, καβάλα στα εμβλήματα δυο μεγάλων συλλόγων. Τσογλάνια που εκφράζουν την ηθική κατάπτωση μιας κοινωνίας, που εκτός από τις αρχές της, έχει χάσει και την αισθητική της. Δεν έχει καθόλου πλάκα, πια. Δεν είναι αποδεκτό. Δεν πρέπει να είναι αποδεκτό.

Διαβάστε ακόμα:

Αρης, ΠΑΟΚ, διαιτησία χαμένοι στη ζούγκλα